AK Parti'li İlçe Başkan Yardımcısı öldürüldü

Terör örgütü PKK'nın sivillere yönelik cinayetleri devam ediyor. Şu ana kadar birçok AK Partili siyasetçiyi katleden terör örgütü dün Lice'de bugün ise Özalp'te AK Partili iki siyasetçiyi katletti.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'li İlçe Başkan Yardımcısı öldürüldü

Sonhaberler | Haber Merkezi

Terör örgütü PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'da sivillere yönelik cinayetlerine son iki günde iki cinayet daha eklendi. Dün Diyarbkır'ın Lice ilçesinde AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan'ı katleden terör örgütü aynı cinayeti bugün de Van'ın Özalp ilçesinde işledi.

Van’ın Özalp Boğazkesen Mahallesi eski muhtarı ve AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi uğradığı terör saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Olay, akşam saatlerinde mahallesindeki evinde meydana geldi. PKK mensubu 2 kişi akşam saatlerine AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi’nin evine geldi. Ahi’yi dışarı çıkaran teröristler, mahalle dışında 6 el ateş açarak kaçtılar. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan Ahi, kurtarılamayıp hayatını kaybetti.

Ahi’nin daha önce de PKK’dan görevini bırakması konusunda tehditler aldığı öğrenildi.

İL BAŞKANI TWITTER'DAN YAZDI

Ankara’da bulunan AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Twitter hesabından, "Nasıl kıydınız bu cana? Özalp ilçe başkan yardımcımız Aydın Ahi terör örgütü PKK tarafından evinde çocuklarının gözü önünde şehit edildi" ifadelerine yer verdi.

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Özalp'ta ilçe başkan yardımcılığı görevini yürüten Ahi'nin saat 22.00 sularında Boğazkesen Mahallesi'ndeki evinden kaçırıldığını söyledi.

Aydın Ahi'nin evine yakın bir yerde öldürüldüğünü belirten Soğanda, "İlçe Başkan Yardımcımız, 2 kişi tarafından evinden kaçırıldıktan sonra silahlı saldırıya uğrayarak şehit düştü. Bu saldırıyı lanetliyorum. Camiamızın başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin." dedi.

AK Parti Özalp İlçe Başkanı Orhan Yıldırımçakar da evine gelen 2 kişinin Ahi'yi zorla götürmek istediğini, bu sırada evin yakınlarında bekleyen birkaç kişinin de silahla ateş açtığını kaydetti.

Evinden 20 metre uzağa götürülen Ahi'nin teröristler tarafından öldürüldüğünü bildiren Yıldırımçakar, olayı kınadıklarını dile getirdi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Van Valiliğinden yapılan açıklamada ise AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin saat 21.30 sularında, bölücü terör örgütü PKK/KCK mensuplarınca gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği vurgulandı.

Açıklamada, bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması amacıyla geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

DÜN DE LİCE İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI ÖLDÜRÜLDÜ

Terör örgütü PKK dün de AK Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan'ı katletmişti. Mercan'ın katlinden sonra 19 kişi gözaltına alınmıştı. 

Yorumlar