AK Parti TBMM Grup Toplantısı

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (2) - "Doğu Guta ve Duma, bu katliamı yapanları lanetliyorum. Kimden gelirse gelsin, bu katliamı yapanlar bunun hesabını, bunun bedelini kesinlikle ağır ödeyeceklerdir" - "Türkiye'de bir ilk, bu ilki AK Parti iktidarı yapıyor. O da Mersin Akkuyu'da Türkiye'nin 60 yıllık rüyası olan ilk nükleer güç santralinin temelini, Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin ile canlı bağlantıyla attık"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti TBMM Grup Toplantısı

TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Doğu Guta ve Duma katliamını yapanları lanetleyerek, "Kimden gelirse gelsin, bu katliamı yapanlar bunun hesabını, bunun bedelini kesinlikle ağır ödeyeceklerdir." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yenikapı mitingi için davet gönderdiğini, Kılıçdaroğlu'nun önce "hayır" dediğini, baskılar sonucunda, son akşam geleceğine yönelik haber geldiğini söyledi.

Bunların bilinmesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, "Bunları milletime anlatayım ki bu adamın ne olduğunu artık herkes anlasın, cibilliyetini anlasın." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, karakterin başka bir mesele; bu davada, özellikle devletine darbe yapacak, bu darbeye karşı tavır almanın ayrı bir mesele olduğunu vurguladı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun böyle bir meselesi olmadığını belirterek, terör örgütüyle iç içe olanlarla kol kola, omuz omuza adalet yürüyüşü yaptığına işaret etti.

Bunun hesabını sorma zamanının geldiğini ifade eden Erdoğan, "Sandık önümüze geldiği zaman bunu hesabını sormaya var mıyız? Bu sözde, lafla olmuyor, çalışarak, kapı kapı dolaşarak olacak, çalmadık kapı bırakmamaya var mıyız?" diye sordu.

Erdoğan, İstanbul'da 2 Nisan'da yapımı tamamlanan 80 okul ile 59 okulun spor salonunun toplu açılış törenine katıldığını anımsatarak, 2 bin 47 derslikli eğitim yatırımlarının, İstanbul ve ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

-"Yüzde 10'unu karşılayacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen salı, Türkiye açısından tarihi bir hadiseye şahitlik ettiklerine işaret ederek, "Türkiye'de bir ilk, bu ilki AK Parti iktidarı yapıyor. O da Mersin Akkuyu'da Türkiye'nin 60 yıllık rüyası olan ilk nükleer güç santralinin temelini, Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin ile canlı bağlantıyla attık." diye konuştu.

Erdoğan, 4 etabı olan güç santralinin yatırım bedelinin, yaklaşık 22 milyar doları bulacağını ifade ederek, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin tüm reaktörleriyle devreye girdiğinde Türkiye'nin elektrik tüketiminin yüzde 10'unu tek başına karşılayacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk ünitesini 2023'de devreye almayı hedefledikleri bu santralle, Türkiye'nin dünyada az sayıdaki nükleer güç santrali sahibi ülkeler arasına gireceğini vurguladı. Erdoğan, bunu ikinci, üçüncü projelerin izleyeceğini dile getirerek, en son teknolojiyle inşa edilecek bu santralin, Türkiye ve millete hayırlı olmasını temenni etti.

-"Bu işlerin nasıl yapılacağını öğrenen ülke"

Rusya'da şu anda gençlerin eğitim aldığını, bunların peyderpey gelmeye başladığını anlatan Erdoğan, ilk etapta 3 bin 500, daha sonra inşaat süresince de 10 bin kişinin istihdam edileceğini kaydetti. Erdoğan, "Hem istihdam hem de bir taraftan da artık bu işlerin nasıl yapılacağını öğrenen bir ülke." dedi.

Erdoğan, aynı gün Rusya ile üst düzey işbirliği konseyi toplantılarının 7'ncisini gerçekleştirdiklerine değinerek, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile baş başa görüşürken, bakan ve kurum yöneticilerinin de kendi muhataplarıyla bir araya geldiğini söyledi.

Hep birlikte yaptıkları değerlendirme toplantısında ise gündemlerindeki tüm hususları detaylı şekilde ele aldıklarını anlatan Erdoğan, Türkiye'nin Rusya ile enerjiden savunma sanayine, turizmden tarıma kadar çok geniş bir alanda ve çok derinlikli ilişkileri olduğunu dile getirdi.

-"Hedef 100 milyar dolar"

Bu toplantıda diğer hususların yanı sıra yakın iş birliği içinde oldukları bölgesel meseleleri de ayrıntılı şekilde görüştüklerini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ticaret hacmimiz şu anda 22 milyar doları buldu. Hedefimiz 100 milyar dolar. Rusya ile önümüzde kullanılmayı bekleyen daha pek çok fırsat olduğunu biliyoruz. Akkuyu ve TürkAkım gibi enerji projeleriyle, S-400 gibi savunma sanayi projelerinin lokomotifliğinde bu fırsatları imkana çevireceğimize inanıyorum.

Çarşamba günü ise Rusya ve İran ile birlikte ilkini Soçi'de yaptığımız zirvenin ikincisini Ankara'da gerçekleştirdik. Rusya ve İran ile Suriye krizinin çözümünde bir dönüm noktası olan bu zirveleri ve aramızdaki yakın iş birliğini devam ettirmekte kararlıyız. Bununla kalmıyoruz, üçüncüsü inşallah Tahran'da olacak. Bu vesileyle burada bir gerçeği söylemem lazım; Doğu Guta ve Duma, bu katliamı yapanları lanetliyorum. Kimden gelirse gelsin, bu katliamı yapanlar bunun hesabını, bunun bedelini kesinlikle ağır ödeyeceklerdir. Bununla ilgili görüşmelerimizi, çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Dün Sayın Putin ile bir telefon görüşmem oldu. Görüşmeler bugün, yarın yine aynı şekilde devam edecek."

-"Asla esneme yok"

Erdoğan, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla bir grup avukatla, avukatların ve hukuk sisteminin genel sorunları ve devam eden FETÖ davaları konusunda samimi sohbetleri, değerlendirmeleri olduğunu belirtti. Erdoğan, bu avukatların, FETÖ davalarını sürekli takip ettiğini, asla esneme olmadığını bildirdi.

Polis teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını ifade eden Erdoğan, polis teşkilatının bunca yıldır verdiği şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır diledi.

Erdoğan, hafta sonu Aydın, Denizli, Siirt ve Van il kongrelerine katıldığını, bu kongrelerin muhteşem olduğunu dile getirerek, kongrelerini sadece kapalı salonda yapmadıklarını, önce salon dışında adeta bir meydan mitingi gibi yaptıklarını, sonra salon içine geçtiklerini söyledi.

(Sürecek)

Yorumlar