AK Parti TBMM Grup Toplantısı

- Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım: (4) - ""(Terör örgütü PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim) Bu teröristin iadesi için gerekli çalışmaları başlattık. Gün, NATO müttefikimiz Çekya'nın imtihan günüdür" -"Ümit ederiz ki müttefikimiz Çek Cumhuriyeti, terörle mücadelede yaşanan hassasiyeti görür, gerekli dayanışmayı sergileyerek bu teröristi bize iade eder. Ancak sonuç ne olursa olsun şu kesindir; bundan böyle eli kanlı terör örgütlerinin elebaşları ellerini kollarını sallayarak gezemeyecekler, dünyayı onlara dar etmeye devam edeceğiz" -"Son 33 yılda uygulanan kanunda, reform niteliğinde değişiklik yapılıyor. Meclise sunacağımız bu tasarıda, 100'e yakın madde var. Tasarı yasalaştığı takdirde vatandaşın maliyede biriken KDV'leri artık iade edilecek. Vatandaşın devletten KDV alacağı kalmayacak"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti TBMM Grup Toplantısı

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, terör örgütü PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim'in gözaltına alınmasına ilişkin, "Bu teröristin iadesi için gerekli çalışmaları başlattık. Gün, NATO müttefikimiz Çekya'nın imtihan günüdür." dedi.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, Suriye'nin bütün terör örgütlerinden temizlenerek toprak bütünlüğünün korunmasının, her zamanki gibi Türkiye'nin önceliği olduğunu söyledi. Bugüne kadar Suriye'den yükselen çığlıklara kulaklarını tıkamadıklarını ve bundan sonra da tıkamayacaklarını vurgulayan Yıldırım, "Orada okuluna gidemeyen, bombalar altındaki çocukların feryadını görmezden gelmedik, bundan sonra da gelmeyeceğiz. Yaşanan sivil katliamlar karşısında üç maymunu oynamadık, bundan sonra da oynamayacağız." diye konuştu.

Müttefik ülkelerin de Türkiye ile aynı onurlu duruşu sergilemelerini beklediklerini söyleyen Yıldırım, bu ülkelerin, terör örgütlerine değil her geçen gün felakete biraz daha yaklaşan halka, sivil insanlara yardım ellerini uzatmalarını istedi.

Kırmızı bültenle aranan terör örgütü PYD/PKK'nın eski eş başkanı Salih Müslim'in 24 Şubat'ta Çekya'da gözaltına alındığını anımsatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu teröristin iadesi için gerekli çalışmaları başlattık. İçişleri, Dışişleri ve Adalet bakanlıklarımız konuyu yakından takip ediyor. Gerekli temaslar sürüyor. Gün, NATO müttefikimiz Çekya'nın imtihan günüdür. Ümit ederiz ki müttefikimiz Çek Cumhuriyeti, terörle mücadelede yaşanan hassasiyeti görür, gerekli dayanışmayı sergileyerek bu teröristi bize iade eder. Ancak sonuç ne olursa olsun şu kesindir; bundan böyle eli kanlı terör örgütlerinin elebaşları ellerini kollarını sallayarak gezemeyecekler, dünyayı onlara dar etmeye devam edeceğiz."

- "2017 büyümede rekor yılı olarak tarihe geçti"

Yıldırım, 2016'da yaşanan bütün zorluklara rağmen 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ekonomide, ihracatta, yatırımda, istihdamda büyük bir seferberlik ilan edildiğini dile getirerek, "Bu sayede 2017, büyümede AK Parti iktidarının rekor yılı olarak tarihe geçti. Üçüncü çeyrekte yüzde 11'in üzerinde büyüme sağladık." değerlendirmesinde bulundu.

İhracatta da rekordan rekora koşulduğunu belirten Yıldırım, 5 yıl aradan sonra ilk defa 15 ay kesintisiz çift haneli büyümenin gerçekleştiğini anımsattı. "İhracatımız orta vadeli programdaki hedefi aşarak 157 milyar 100 milyon seviyesinde gerçekleşti." diyen Yıldırım, 2018'de de ocak ve şubat aylarında ihracat artışının devam ettiğini söyledi.

Yıldırım, Türkiye'nin büyüdüğünün ve küresel güvenin devam ettiğinin altını çizen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Geçen yıl ihracatın dörtte birine yakın finansmanını sağlayarak, Güney Kore'den sonra ikinci sıraya yükseldik. Bu yılki hedefimiz yüzde 30 destekle ihracatta birinci ülke konumuna gelmektir. 2018, 2017'de olduğu gibi yatırım, ihracat, istihdam yılı olarak devam edecek. 2017 yılında istihdam seferberliği kapsamında 1,5 milyon ilave istihdam sağlanmıştır. Bu başarıyı bir türlü kabullenemeyenler, istihdam artışını stajyerlere, kursiyerlere bağlamayı da ihmal etmediler. Bu istihdam artışının hiçbir yerinde stajyerler ve kursiyerler yoktur. Tamamen sosyal güvenlik kurumunun kayıtlı rakamlarıdır. Eğer onları da okumadıysanız, onları da gönderelim. Bu yıl yine istihdamda yeni bir atılımı gerçekleştireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bir çağrı yaptı, o çağrı nedir? İstihdamda özel sektörün katılımını daha fazla artırması. İstihdam teşviklerimizi cazip hale getiriyoruz. İnanıyorum ki sanayicimiz, tüccarımız bu teklifleri en iyi şekilde değerlendirecektir."

- "Vatandaşın maliyede biriken KDV'leri iade edilecek"

Başbakan Yıldırım, Mecliste geçen hafta komisyonda görüşülen "torba tasarının" TBMM Genel Kuruluna geleceğini söyledi. Ayrıca bugün itibarıyla da 50 yıllık bir reformu hayata geçirecek katma değer vergisi ve bazı kanunlarda düzenleme yapan tasarıyı TBMM'ye göndereceklerini bildiren Yıldırım, "Bu son 33 yılda uygulanan kanunda, reform niteliğinde değişiklik yapıyor. Meclise sunacağımız bu tasarıda, 100'e yakın madde var. Birkaç tanesine değinmek istiyorum. Bu tasarı, yasalaştığı takdirde vatandaşın maliyede biriken KDV'leri artık iade edilecek. Vatandaşın devletten KDV alacağı kalmayacak. Bir takvime göre bunlar ödenecek. Eğer KDV iadesini ödemezse 3 aydan sonra faiz işleyecek. Dolayısıyla vatandaşın mağduriyeti giderilmiş olacak." diye konuştu.

(Sürecek)

Yorumlar