AK Parti TBMM Grup Toplantısı

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (2) - "Vatikan'da 1 milyar 200 milyonluk Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus ile kapsamlı ve her iki taraf içinde faydalı olduğuna inandığım bir görüşme gerçekleştirdik" - "Bu ziyaret Türkiye'den Vatikan'a rahmetli Celal Bayar'dan bu yana 59 yıldır gerçekleştirilen ilk temas olması bakımından da ayrıca önemlidir" - "15 yılda eğitimde, sporda, sosyal ve kültürel alanda yapıklarımız hayalimiz olan gençliği yetiştirme konusunda bize gereken alt yapıyı hazırlamıştır. İşte bu altyapı üzerinde hayatın her alanında en donanımlı ve elbette manevi olarak da en iyi şekilde teçhiz edilmiş bir gençliği yetiştirmek için inşallah var gücümüzle çalışacağız"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti TBMM Grup Toplantısı

TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vatikan'a gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin, "1 milyar 200 milyonluk Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus ile kapsamlı ve her iki taraf içinde faydalı olduğuna inandığım bir görüşme gerçekleştirdik." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, geçen hafta Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) üyeleriyle gerçekleştirdiği buluşmaya değinerek, gençlerin coşkusu ve sevgisinin kendisini de gençleştirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin 2053 ve 2071 vizyonlarını gönül huzuruyla emanet edeceğimiz bir gençliğin gelmekte olduğunu görmekten büyük bahtiyarlık duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Gençler konusunda hala yapılması gereken çok iş olduğunu vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AK Parti Gençlik Kolları'nın 1,5 milyon civarındaki üye sayısı, ana muhalefet partisinin toplam üye sayısından bile fazladır. Gençlere yönelik eğitim-öğretim, kültür, spor, sanat, kişisel gelişim hizmetleri sunan sivil toplum kuruluşlarımızın ulaştıkları kişi sayısı her yıl daha da artıyor. Bütün bunlar elbette önemlidir. Ancak Türkiye'de 30 yaşın altında 38 milyonunun üzerinde kardeşimizin bulunduğunu göz önüne aldığımızda çalışmalarımızın yeterli olmadığını düşünüyorum. Bunun için gençlerimize hem daha çok ulaşmamız hem de onlara her alanda çok daha nitelikli hizmetler vermemiz gerekiyor. Kamu kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve parti gençlik teşkilatları kendi alanlarında, ama hepsi de birbirini tamamlayacak şekilde Asım'ın neslini yetiştirmenin gayreti içinde olmalı."

Erdoğan, geçen 15 yılda eğitim, spor, sosyal ve kültürel alanda yapılanların hayal ettikleri gençliği yetiştirme konusunda gereken alt yapıyı hazırladığını belirterek, "Önümüzdeki dönemde işte bu altyapı üzerinde hayatın her alanında en donanımlı ve elbette manevi olarak da en iyi şekilde teçhiz edilmiş bir gençliği yetiştirmek için inşallah var gücümüzle çalışacağız." diye konuştu.

- "Milletimizin bizden taleplerinin çıtası yükseldi"

Hafta sonu partisinin Batman ve Bitlis il kongrelerine katıldığını, buralarda hem vatandaşlarla hem de partililerle hasret giderme imkanı bulduklarını kaydeden Erdoğan, tüm kongreler gibi bu iki kongrenin de adeta birer miting halinde geçtiğini aktardı.

Milletin kendilerine gösterdiği sevgi ve teveccühün, sorumluluklarının ne kadar ağır olduğunu bir kez daha gösterdiğine işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"15 yıldır ülkeyi yönetiyor olmamıza rağmen, milletimizin bizden beklentileri asla azalmış değildir. Tam tersine ülkemizin kat ettiği mesafeye uygun şekilde taleplerin çıtası da yükselmiştir. Daha düne kadar sadece yol isteyen, su isteyen, baraj isteyen, konut isteyen, okul isteyen havalimanı isteyen şehirlerimiz, bugün Türkiye ve hatta dünya çapında projelerin hayata geçirileceği konuları dile getiriyor. Otomobilden uçağa, yazılımdan lojistiğe kadar her biri gerçekten çok önemli projelerin şehirlerimiz tarafından böylesine sahiplenilmesi geleceğimize daha bir umutla bakmamızı sağlıyor."

Büyükşehirlerin kongrelerinin başlayacağını hatırlatan Erdoğan, böylece Mart ayı sonuna kadar il kongrelerini tamamlamayı ve ardından büyük kongre hazırlıklarına başlamayı planladıklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrelerde görev alanlara başarılar diledi, bayrak yarışında vazifesine tamamlayanlara ise teşekkür etti.

- "Celal Bayar'dan bu yana 59 yıldır gerçekleştirilen ilk temas"

Erdoğan, konuşmasında Vatikan ve İtalya'ya gerçekleştirdiği ziyarete de değinerek, "Bu ziyaret Türkiye'den Vatikan'a rahmetli Celal Bayar'dan bu yana 59 yıldır gerçekleştirilen ilk temas olması bakımından da ayrıca önemlidir. Vatikan'da Katolik dünyasının ruhani lideri, 1 milyar 200 milyonluk Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus ile kapsamlı ve her iki taraf içinde faydalı olduğuna inandığım bir görüşme gerçekleştirdik." diye konuştu.

(Sürecek)

Yorumlar