AK Parti TBMM Grup toplantısı

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (5) - "Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz, çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler" - "Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyunda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz" - "23 bin mevsimlik işçinin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek" - "Güvenlik güçlerimiz bölücü örgütün silahlı unsurlarını birer birer ortadan kaldırıyorlar. Geçtiğimiz bir hafta içinde bin terörist etkisiz hale getirildi"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti TBMM Grup toplantısı

TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçinin, çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edileceğini belirterek, "Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyunda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, geçen hafta Kars, Iğdır, Ağrı ve Muş'a yaptığı ziyaretlere değindi.

Katıldığı etkinliklerde salonları dolduranların yanı sıra çok sayıda vatandaşın da dışarıda toplandığını anlatan Erdoğan, bu ziyaretlerde, bölgede bir dönem oldukça kasvetli hale dönüşmüş olan havanın büyük ölçüde dağıldığını gördüğünü söyledi.

Ömrü oldukça memleketin her köşesini ziyaret etmeyi sürdüreceğini vurgulayan Erdoğan, "İnsanlarımızın gözündeki umut ışığı her zamankinden daha canlıydı. Coşku, heyecan bambaşkaydı. Rabbime hamd ettim; Ya Rabb bizlere bu günleri gösterdin. Vatandaşlarımızın o dışarıdaki, yollardaki coşkusu bambaşkaydı." diye konuştu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bölücü örgütün ve onun güdümündeki partinin zehir saçan dilinin büyük ölçüde etkisini kaybettiği anlaşılıyor. Bu noktada bize çok büyük görev düşüyor. Dün Merkez Yürütme Kurulumuzda da ifade ettim; güvenlik güçlerimiz bölücü örgütün silahlı unsurlarını, birer birer ortadan kaldırıyorlar. Geçtiğimiz bir hafta içinde bin terörist etkisiz hale getirildi. Üzerine üzerine gidiyoruz. Hep diyorum ya; bunların inlerine gireceğiz dedim ya. Tendürek'te de Cudi'de de Gabar'da da Bestler Deresi'nde de Kandil'de de biz, evelallah, F16 oluruz, helikopterlerimizle beraber oralara ineriz. Milletimizin refahı, huzuru için bu adımların hepsini attık, atıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum."

-"Şimdi çalışma zamanıdır"

Türkiye'nin her zaman tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ilkesiyle hareket edeceğinin altını çizen Erdoğan, bunun için de bir, iri, diri ve kardeş olacağını belirtti.

Terör örgütünün emrine girmiş olmaları sebebiyle görevden alınan belediye başkanlarının yerine atanan kayyumların çok önemli hizmetlere imza attığını söyleyen Erdoğan, "Şimdi sıra bizde. Bu bölgedeki kardeşlerimizle en kolay, en samimi, en güçlü ilişkiyi kuracak olan bizleriz. Milletimizle aramıza girenler çekildiğine göre, şimdi çalışma zamanıdır. Milletimizin gönlünü kazanarak yeniden bölgede hak ettiğimiz konuma gelmemiz gerekiyor. Buralardaki kardeşlerimizin kalplerini kazanacak adımları süratle atmalıyız." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, bakanların, milletvekillerinin, teşkilatların seferber edilerek, 2019'a kadar bölgede yeniden milletle hemhal olunması gerektiğini söyledi.

- "2019 seçimleri, bir imtihan olacaktır"

AK Parti'nin 2011 yılı seçim kampanyasında kullandığı şarkının sözlerini hatırlatan Erdoğan, "Has bahçemiz olan yurdumuzda kendimize daha müreffeh, daha güçlü, daha güvenli bir gelecek inşa etmek için çalışıyoruz." dedi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunu başarabilmemiz ise ülkemizin 81 vilayetindeki vatandaşlarımızın yüreklerinin aynı hedefler için atmasını sağlamamıza bağlı. Onun için teşkilatımdan bunu bekliyorum. 2019 seçimleri işte bunun için, bir imtihan olacaktır. 2019 Mart, 2019 Kasım. Bu konuda sizlere güveniyorum. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun."

- "Artık aradaki komisyonlar, taşeronlar tamamen ortadan kalkıyor"

Konuşmasında taşerona ilişkin yeni düzenlemeye de değinen Erdoğan, şunları söyledi:

"Yaklaşık 900 bin çalışanımızı ilgilendiren ve kamuoyunda taşeron olarak bilinen alt işveren işçileriyle ilgili düzenlemeye de değinmek istiyorum. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz, çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler. 23 bin mevsimlik işçilerin, halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 güne kadar çıkartılabilecek. Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyunda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz. Böylece inşallah bu sorun ortadan kalkıyor, artık bu aradaki komisyonlar, taşeronlar tamamen ortadan kalkıyor, hepsi böylece işçi kadrosuyla görev alıyorlar. Belediyelerde de belediye şirketlerinin, iktisadi teşekküllerinin inşallah personeli olarak göreve devam edecekler. Hayırlı olmasını diliyorum."

Erdoğan, taşeron sorunun ortadan kalkmasında gösterdekileri çabadan dolayı başta Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'na, Maliye Bakanı Naci Ağbal'a ve tüm emeği geçenlere teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenci, sporcu ve engelliler derneği temsilcileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

(Bitti)

Yorumlar