AK Parti TBMM Grup Toplantısı

-AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3) -"Artık bizim terör örgütlerine, bölücülere, fitnecilere, çıkarcılara kaptıracak tek bir kardeşimiz dahi olamaz. Ancak hesabi değil, hasbi olursa zaten mesele kalmaz. Buraya bir siyasi parti olarak bakanlar yanılgıdadır. Ama bir siyasi parti değil, bir dava olarak bakanlar varsa istikamet üzredir" -"Suriye'de ve Irak'ta yaşanan hiçbir hadise, bizden bağımsız değildir, hatta doğrudan doğruya iç işlerimizle alakalıdır. Dolayısıyla kimse bize 'Siz niye Irak'la, Suriye'yle ilgileniyorsunuz' deme hakkına sahip değildir" -"FETÖ gibi ihanet çetelerine yeteri kadar insanımızı maalesef kaptırdık. Daha iyi bir hayat, daha iyi kariyer vaadiyle parlak beyinlerimizi bir anafor gibi içine çeken batılı ülkeler de yeteri kadar insanımızı yuttu. Artık 80 milyonun tamamına sımsıkı sahip çıkacağız"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti TBMM Grup Toplantısı

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Artık bizim terör örgütlerine, bölücülere, fitnecilere, çıkarcılara kaptıracak tek bir kardeşimiz dahi olamaz. Ancak hesabi değil, hasbi olursa zaten mesele kalmaz. Buraya bir siyasi parti olarak bakanlar yanılgıdadır. Ama bir siyasi parti değil, bir dava olarak bakanlar varsa istikamet üzredir." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2. Dünya Savaşı sonrasında şu andaki gelişmiş ülkelerin tamamı gibi ciddi bir sıçrama sürecine girdiğini, ancak bu sürecin 1960 darbesi ile kesintiye uğradığını söyledi.

Türkiye'nin, Turgut Özal döneminde yeniden sıçrama kaydettiğini, ancak hançerin yine içeriden saplandığını dile getiren Erdoğan, "O da PKK terör örgütü. 1990'lı yıllarda öyle bir tehdit haline geldi ki siyasi istikrarsızlığın da etkisiyle ülkemizi tarihimizin en büyük krizlerinden birinin içine sürükledi." diye konuştu.

AK Parti döneminde ise Cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanların çok üzerinde bir hamle başlatıldığını, bu defa da önce vesayet odakları, ardından FETÖ ihanet çetesi, onu takiben de bölücü örgütün yeniden alevlenen eylemleri vasıtasıyla Türkiye'nin ayağına tekrar prangalar vurulmaya başlandığını belirten Erdoğan, Allah'ın yardımı, milletin desteği ile tüm bu sıkıntıları aşarak bölgesel ve küresel hedeflere odaklanmaya çalışıldığı sırada Suriye ve Irak'taki gelişmelerle Türkiye'nin önüne yeni duvarlar örülmeye çalışıldığını ifade etti.

Erdoğan, Suriye ve Irak'ta yaşanan hiçbir hadisenin, Türkiye'den bağımsız olmadığına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Hatta doğrudan doğruya iç işlerimizle alakalıdır. Dolayısıyla kimse bize 'Siz niye Irak'la, Suriye'yle ilgileniyorsunuz' deme hakkına sahip değildir. Her meselede olduğu gibi Irak ve Suriye'deki krizlerin ülkemize yansımalarının üstesinden de milletimizle birlikte geleceğiz. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Fakat bunun için formül bellidir. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Mesele budur. Başka çaremiz yok. Kendisini bu ülkeye, bu topraklara, bu millete, bu halka ait hisseden herkesin başka hiçbir duyguya, tahrike, hevese kapılmaksızın bayrağımıza ve ezanımıza sahip çıkma mücadelesini hep birlikte vermesidir."

-"Ayrışırsak dağılırız, dağılırsak yok oluruz"

Türkiye'nin birlikte ve beraberlik içinde hareket etmesinin gerekliliğini vurgulayan Erdoğan, "Ayrışırsak dağılırız, dağılırsak yok oluruz. Devir ne köken ne meşrep ne cemaat ne cemiyet ne hizip hesabı yapma devridir. Beton gibi, çelik gibi sapasağlam durmamız gereken bir dönemden geçiyoruz." şeklinde konuştu.

"Parçalanarak büyümek, küçülerek güçlenmek, ayrışarak bütünleşmek" diye bir durumun olamayacağını dile getiren Erdoğan, tam tersine bütünleşmenin ve kenetlenmenin şart olduğunu, ancak bu yolla engellerin aşılabileceğini söyledi.

-"Gümbür gümbür hedeflerimizle devam edeceğiz"

"Engelleri aşarak gümbür gümbür hedeflerimizle devam edeceğiz" diyen Erdoğan, "Bu devletin vatandaşı olmaktan, bu bayrağın gölgesinde yaşamaktan rahatsızlık duyan varsa ne yapıp edip onların da fikrini değiştireceğiz. Kalbi kayan, gönlü kayan, başka mecralara meyleden varsa ne yapıp edip onların da gönlünü kazanacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık bizim terör örgütlerine, bölücülere, fitnecilere, çıkarcılara kaptıracak tek bir kardeşimiz dahi olamaz. Ancak hesabi değil, hasbi olursa zaten mesele kalmaz. Ama hesabi olursa o zaman durum tabii ki zorlaşır. Buraya bir siyasi parti olarak bakanlar yanılgıdadır. Ama bir siyasi parti değil, bir dava olarak bakanlar varsa istikamet üzredir. Bölücü örgütün saldırılarında ve bunlarla mücadelede yeteri kadar insanı kaybettik. FETÖ gibi, milletimizin değerlerini kullanarak bir kanser hücresi gibi sinsice bünyemizi saran ihanet çetelerine yeteri kadar insanımızı maalesef kaptırdık. Daha iyi bir hayat, daha iyi kariyer vaadiyle parlak beyinlerimizi bir anafor gibi içine çeken batılı ülkeler de yeteri kadar insanımızı yuttu. Artık 80 milyonun tamamına sımsıkı sahip çıkacağız. Her bir vatandaşımızın bu gününün ve geleceğinin sadece bu topraklarda olduğunun bilinciyle ülkesini sahiplenmesini sağlayacağız. Şairin dediği gibi 'Sen Türkiye'sin; sağdıcım, kirvem Türkiye. Sen Türkiye'sin ekmeğim, tuzum Türkiye. Sen Türkiye'sin evim, barkım, köyüm, obam Türkiye. Biz hep birlikte Türkiye'yiz ve inşallah öyle de kalmaya devam edeceğiz."

(Sürecek)


Yorumlar