AK Parti TBMM Grubu

- Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (1) - "PKK'ya arka çıkan Avrupalı dostlarımıza buradan selam gönderiyorum. Bırakın Türkiye'nin hukuk meselesiyle uğraşmayı da gençliğinizi, geleceğinizi zehirleyen PKK, uyuşturucu tacirlerine bir laf edin" - "Bizim bu topraklardaki mücadelemiz sadece milletimizin huzuru, güvenliği değil aynı zamanda sizin de geleceğinizin mücadelesidir. Uyuşturucunun asıl hedefi Avrupa ülkeleridir, Avrupa ülkelerinin gençleridir" - "Şeker pancarının 2017 avans alım fiyatını ton başına 210 lira olarak belirledik"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti TBMM Grubu

TBMM (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "PKK'ya arka çıkan Avrupalı dostlarımıza buradan selam gönderiyorum. Bırakın Türkiye'nin hukuk meselesiyle uğraşmayı da gençliğinizi, geleceğinizi zehirleyen PKK, uyuşturucu tacirlerine bir laf edin, bir şey söyleyin. Bizim bu topraklardaki mücadelemiz sadece milletimizin huzuru, güvenliği değil aynı zamanda sizin de geleceğinizin mücadelesidir. Uyuşturucunun asıl hedefi Avrupa ülkeleridir, Avrupa ülkelerinin gençleridir." dedi.

Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bugünün Dünya Şehircilik Günü olduğunu anımsattı.

Şehirlerin medeniyet olduğuna işaret eden Yıldırım, Edirne'den Kars'a hemen hemen her şehrin insan merkezli kurulduğunu, her sokağın, mahallenin insanın hoşgörüsünü yansıtan bir anlayışla şekillendiğini ve bugünlere geldiğini söyledi.

AK Parti'nin iktidara gelmesinden bu yana şehirlerin tarihi dokusunu, kültürel kimliğini korumak için gayret ettiklerini, sanatın, medeniyetin, mimarinin, turizmin, inancın merkezi olan şehirler inşa etmenin gayretinde olduklarını anlatan Yıldırım, yeşil alanlarıyla, sosyal tesisleriyle, köprüleriyle, yolları, alt ve üst yapısıyla insana huzur veren şehirler oluşturmaya çalıştıklarını belirtti.

Son 14 yılda ecdat yadigarı birçok vakıf eserini ihya ettiklerini dile getiren Yıldırım, kentsel dönüşüm başta olmak üzere yürüttükleri tüm şehircilik faaliyetlerinin hedefledikleri başarıya ulaşmasını temenni etti.

- Pancar ekicilerine müjde

Başbakan Yıldırım, şeker pancarının 2017 avans alım fiyatını ton başına 210 lira olarak belirlediklerini açıkladı. Yıldırım, geçen yıl bu rakamın 190 lira olduğunu anımsatarak, önemli ölçüde bir artış sağlayarak çiftçinin el emeğini, alın terini koruduklarını, üreticilerin kazançlarının kaybolmaması, değerini bulması için gerekli çabayı gösterdiklerini kaydetti.

Yıldırım, üreticilerin bereketli ve bol kazançlı bir mahsul yılı geçirmesini dileyerek, her zaman köylünün, çiftçinin yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini vurguladı.

- "Sizden beklenen terörü şımartmak değil bu alçak örgüte karşı sesinizi yükseltmek"

Bakanlar Kurulunun dünkü toplantısında uyuşturucuyla mücadele konusunu kapsamlı şekilde ele aldıklarını dile getiren Yıldırım, "Allah'a şükür uyuşturucu kullanımı konusunda, gelişmiş ülkelere göre çok ama çok aşağı orandayız. Bu sevindirici, güzel bir şey ama tehdidi de yok sayamayız. Bugün olmayan tehdit, yarın bizim de önemli bir tehdit konumuz haline gelebilir." diye konuştu.

Yıldırım, uyuşturucu ile mücadelede en önemli çalışmalardan birinin toplumda farkındalığın oluşturulması olduğunu vurguladı.

Sigarayla mücadele konusunda geçen yıllarda başlatılan çalışmaların, kısa sürede semeresini verdiğini ifade eden Yıldırım, Türkiye'nin sigara ile mücadelede örnek sonuca ulaştığına işaret etti.

Yıldırım, bu kez de uyuşturucuyla mücadeleyi etkin şekilde sürdürmek için başbakan yardımcısının koordinasyonunda, ilgili 8 bakanın bir arada olduğu Uyuşturucuyla Mücadele Yüksek Kurulu oluşturduklarını bildirdi. Bu kurulun, her alanda gerekli tüm çalışmaları gerçekleştireceğini belirten Yıldırım, aynı zamanda sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, iş dünyası gibi farklı çevrelerin bu mücadelede etkin olarak yer alacağını söyledi.

Uyuşturucu bulundurmak, uyuşturucu ticareti yapmak gibi konularda cezaları daha önceki yıllarda 2-3 katına çıkardıklarını bildiren Yıldırım, Meclisin gündeminde bu konuyla ilgili yeni düzenlemelerin de olacağını belirtti.

Başbakan Yıldırım, uyuşturucu ile mücadelede topyekün bir hareketin olması gerektiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sadece güvenlik, sadece ceza, sadece sağlık alanında alınan önlemlerin başarısı, toplumsal farkındalık olmadığı sürece sınırlı olacaktır. Bu nedenle gerek devletin gerek STK'ların enerjisi bir araya gelecek, vatandaşlarımızın da desteğini alarak gençlerimizin kanına giren bu belayla mücadeleyi başarıya ulaştıracağız.

Genç nesillerimizi kötü alışkanlıklardan korumayı öncelikli görevlerimizin başında görüyoruz. PKK ve FETÖ gibi terör örgütlerinin coğrafyamız üzerinden 2 milyar dolar gelir elde ettiğini bu vesileyle hatırlatmak isterim. PKK'ya arka çıkan Avrupalı dostlarımıza buradan selam gönderiyorum. Bırakın Türkiye'nin hukuk meselesiyle uğraşmayı da gençliğinizi, geleceğinizi zehirleyen PKK, uyuşturucu tacirlerine karşı bir laf edin, bir şey söyleyin. Bizim bu topraklardaki mücadelemiz sadece milletimizin huzuru, güvenliği değil aynı zamanda sizin de geleceğinizin mücadelesidir. Uyuşturucunun asıl hedefi Avrupa ülkeleridir, Avrupa ülkelerinin gençleridir. Sizden beklenen teröre destek olmak, terörü şımartmak değil geleceğinizi karartan bu alçak örgüte karşı sesinizi yükseltmektir."

(Sürecek)

Yorumlar