AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan:(2) -"Teknokratıyla, bürokratıyla bu yürüyüşe ayağını uyduramayan kim varsa, başta bakan arkadaşlarım olmak üzere, bunların hepsini kenara koymamız lazım. Bakanlarımızın bu konudaki kararlılığı çok önemli. Bu yürüyüşe ayak uyduramıyor mu, kenara koyacağız. Engel mi oluyor, kenara koyacağız. Bu millete hizmette laubalilik mi yapıyor, kenara koyacağız. Bu millete hizmette kalkıp da afedersiniz her türlü yolsuzluğa bulaşan mı var, kenara koyacağız. Buralarda dikkatli olmaya mecburuz" -"Medyada özellikle de sosyal medyada dolaşan görüntülerin, resimlerin, haberlerin pek çoğunun da Arakan ile ilgisi yoktur. Bunu da bilmemizde fayda var. Bu resimlerin bir kısmı, bizdeki Gezi olayları ve bölücü örgütün çukur eylemleri dahil dünyadaki pek çok hadisede kullanılmıştır. Merkezi, farklı yerdir."

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha çok çalışarak, en iyi kadroları göreve getirerek, milletten aldıkları desteği daha da yukarılara çıkarmanın gayreti içinde olduklarını bildirdi.

Erdoğan, "Bunu sadece partim için söylemiyorum. Teknokratıyla, bürokratıyla bu yürüyüşe ayağını uyduramayan kim varsa, başta bakan arkadaşlarım olmak üzere, bunların hepsini kenara koymamız lazım. Bakanlarımızın bu konudaki kararlılığı çok önemli. Bu yürüyüşe ayak uyduramıyor mu, kenara koyacağız. Engel mi oluyor, kenara koyacağız. Bu millete hizmette laubalilik mi yapıyor, kenara koyacağız. Bu millete hizmette kalkıp da afedersiniz her türlü yolsuzluğa bulaşan mı var, kenara koyacağız. Buralarda dikkatli olmaya mecburuz." dedi.

Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, milletin kendisiyle birlikte çocukları ve torunları için de aydınlık, huzurlu, mutlu, müreffeh bir gelecek tasavvur ettiğini söyledi.

Mevcut ana muhalefet zihniyetinin bu hayali hayata geçiremeyeceğini çok iyi bildiğini ve gördüğünü vurgulayan Erdoğan, "Fakat bu demek değildir ki milletimiz bize mahkumdur, asla. AK Parti 15 yıllık iktidarını, milletimizin kendisine mecburiyetine değil, 81 vilayetiyle, 80 milyon insanıyla ülkemizin tamamına yaptığı hizmetlere borçludur." diye konuştu.

Bu tespitin aynı zamanda bundan sonraki yol haritalarının da ifadesi olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Daha çok çalışarak, en iyi kadroları göreve getirerek, daha çok proje üreterek, daha çok icraat yaparak, milletimizden aldığımız desteği daha da yukarılara çıkarmanın gayreti içinde olmalıyız. Bunu sadece partim için söylemiyorum. Teknokratıyla, bürokratıyla bu yürüyüşe ayağını uyduramayan kim varsa, başta bakan arkadaşlarım olmak üzere bunların hepsini kenara koymamız lazım. Bakanlarımızın bu konudaki, bir defa, kararlılığı çok önemli. Bu yürüyüşe ayak uyduramıyor mu, kenara koyacağız. Engel mi oluyor, kenara koyacağız. Bu millete hizmette laubalilik mi yapıyor, kenara koyacağız. Bu millete hizmette kalkıp da, afedersiniz, her türlü yolsuzluğa bulaşan mı var, kenara koyacağız. Buralarda dikkatli olmaya mecburuz.

Yola çıkarken söylediğimiz şeyler bunlar. Bunlar içimizden de olabilir, candan da olabilir, yandan da olabilir. Kim olursa olsun biz bunları hemen derdest etmek suretiyle temizleye temizleye yolumuza devam edeceğiz. Çünkü istikbal bizlerden çok şey bekliyor."

Erdoğan, bu yüzden kararlılıklarının çok büyük önem arz ettiğini dile getirerek, bugüne kadar girdiği tüm mücadelelerden alnının akıyla çıkmış AK Parti'nin, önümüzdeki dönemde de aynı başarıyı, aynı şartlar içerisinde tekrarlayacağına inandığını kaydetti.

-"Gönüllerin inşa ve ihyası büyük önem arz ediyor"

Bundan sonra yapacaklarının çok daha farklı olduğunu ifade eden Erdoğan, sadece fiziki inşa değil, gönüllerin inşa ve ihyasının, fiziki inşadan çok daha büyük önem arz ettiğini söyledi. Erdoğan, "CHP'nin, HDP'nin, bunların Allah aşkına bu ülkede zerre kadar fiziki bir inşa hareketi mi var, yok. Peki bu adamlar, bu oyları nasıl alıyor? Onların da işte girdikleri bir zihinsel hareket var. O zihinsel hareketle bunlar gönül kapmaca oynuyor, gönül kapıyorlar." diye konuştu.

Fiziki olarak attıkları adımların kimseyle mukayese edilemeyeceğine işaret eden Erdoğan, çok ciddi bir dönüşüm ve değişim yaptıklarına işaret etti. Erdoğan, "Hala da yapıyoruz ve yapacağız da ama yeterli değil. Bu gönül inşa ve ihyasını özellikle halletmemiz lazım." dedi.

"Türkiye olarak sorumluluğumuz sadece kendi güvenliğimizi, kendi refahımızı sağlamakla sınırlı değildir." ifadesini kullanan Erdoğan, tarihin hiçbir döneminde milletin böyle kısır bir anlayışla, dar bir bakış açısıyla, ufuksuz bir vizyonla hareket etmediğinin altını çizdi.

-"Kalkınma yardımları tutarı 6,2 milyar dolar"

Erdoğan, şunları söyledi:

"Bizim de bugün böyle bir hakkımız kesinlikle yoktur. Bizi güçlü kılan kendi imkanlarımız, kendi yaptıklarımız kadar, yakın çevremizden başlayarak, dünyanın her köşesindeki mazlumlara, mağdurlara verdiğimiz güçlü destektir.

BM Genel Kurulunda tüm ülkelerin gözlerinin içine bakarak 'Dünya beştin büyüktür' diye dile getirdiğimiz itiraz, insanlığın ortak vicdanının sesidir aslında. TİKA, AFAD, Kızılay gibi kuruluşlarımız ve sivil toplum örgütlerimizle dünyanın neresinde ve her ne sebeple olursa olsun yardım bekleyen herkese imkanlarımız ölçüsünde el uzatmanın çabası içinde olduk. Bu çerçevede Güney Amerika'dan Afrika'ya, Orta Asya, Kafkasya'dan Avrupa ve Balkanlar'a, Ortadoğu'dan Güney Asya'ya kadar dünya üzerinde faaliyet yürütmediğimiz bölge neredeyse kalmadı. Hamdolsun."

Erdoğan, Türkiye'nin imkanlarının tüm bu çalışmaları yürütmeye yettiğine vurgu yaparak, geçen yıl yapılan kalkınma yardımları tutarının 6,2 milyar dolar olduğuna işaret etti. Erdoğan, 2015'te 3,9 milyar dolar olan bu rakamın, bu yıl çok daha yüksek olacağını söyledi.

Böylece Türkiye'nin milli gelirine oranla dünyada en fazla kalkınma yardımı yapan ülke durumuna geldiğini ve bir numara olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bu büyüklükte bir kaynağı yardımlara ayırmak bizim için bir külfet veya israf değildir. Tam tersine bu, bizim için hem insani bir görev hem de bir vefa borcudur. Çünkü yardım faaliyetleri yürüttüğümüz ülkelerin pek çoğundaki halkların geçmişte bize hem muhabbetleri hem de sembolik düzeyde bile olsa yardımları vardır." dedi.

-"Merkezi farklı bir yer"

Bunun son örneğinin Arakan Müslümanları olduğunu belirten Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birinci Dünya Savaşı ve İstiklal Harbimiz döneminde Arakan Müslümanları bizim zaferlerimiz için dua etmişlerdir. Bununla kalmamış gazetelere ilanlar vermişlerdir. Düzenledikleri yardım kampanyalarında topladıkları paraları ülkemize göndermişlerdir. Bu ülkede bulunan şehitliklerimizde İngilizlere esir düşerek o bölgedeki kamplara gönderilmiş binlerce askerimiz metfundur. Esir kamplarındaki askerlerimiz, bölge halkıyla çok iyi münasebetler kurmuş, hatta bir kısmı savaş bittikten sonra orada kalmayı tercih etmiştir. Görüldüğü gibi Arakan bizim için meçhul bir yer, hiçbir ilgilimizin olmadığı bir coğrafya değildir.

Arakan'daki sıkıntının uzun geçmişi olan, karmaşık sebepleri bulunan, farklı hesaplarla sürekli kaşınan meselelerden kaynakladığını elbette biliyoruz. Medyada, özellikle de sosyal medyada dolaşan görüntülerin, resimlerin, haberlerin pek çoğunun da Arakan ile ilgisi yoktur. Bunu da bilmemizde fayda var. Bu resimlerin bir kısmı bizdeki Gezi olayları ve bölücü örgütün çukur eylemleri dahil dünyadaki pek çok hadisede kullanılmıştır. Merkezi, farklı yerdir."

Erdoğan, bölge ile ilgili provokasyonların sadece medya ile sınırlı olmadığına işaret ederek, bir anda ortaya çıkan ve arkası karanlık silahlı örgütlerden yerel devlet güçlerinin hukukla, insanlıkla bağdaşmayan davranışlarına kadar pek çok sorunun birlikte yaşandığının altını çizdi.

Rohingya diasporasının da bu meselede zaman zaman farklı kaygılarla hareket ettiğini bildiklerini ifade eden Erdoğan, tüm bunlara rağmen orada milyonlarca insanın mağduriyetine yol açan gelişmelerin yaşandığının bir hakikat olduğunu söyledi.

(Sürecek)

Yorumlar