AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı:

- "Meclis Başkanımız ben bırakıyorum demedikçe burada bir değişim yapılacağı kanısında değilim. Sayın İsmail Kahraman'ın devam edeceği kanaatindeyim" - "(Belediyelerde yeni istifalar olacağı iddiası) Bugün itibariyle gündemimizde yok. Arkadaşlarımız da çalışmalarına odaklansınlar"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı:

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Meclis Başkanımız ben bırakıyorum demedikçe burada bir değişim yapılacağı kanısında değilim. Sayın İsmail Kahraman'ın devam edeceği kanaatindeyim." dedi.

Yazıcı, A Haber televizyonunun canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

AK Parti'deki değişim sürecine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Yazıcı, ilkeli bir parti olduklarını ve kurumsal yapıya önem verdiklerini söyledi.

Bütün işleri bir plan dahilinde yaptıklarının altını çizen Yazıcı, parti faaliyetleri için gerekli planlamayı da partinin yetkili kurullarında müzakere ederek karara bağladıklarını anlattı.

Belediyelerle ilgili yaptıkları değerlendirmelerde, 5 belediye başkanının değişmesinin yararlı olacağı kanaatinin oluştuğunu aktaran Hayati Yazıcı, "Bu da arkadaşlarımızla paylaşıldı. Arkadaşlarımız da o yerleri boşalttılar. Çünkü biz birlikte siyaset yapıyoruz. Kırmızı çizgi ihlali yapmayan hiçbir arkadaşımızı bu ailenin dışına koymuyoruz. Yani ayrılan arkadaşlarımız kendi iradeleriyle partiyle ilişiklerini kesmedikçe o birlikteliğimiz devam eder. Yarın başka yere gelebilirler." diye konuştu.

Geleceğe yönelik gündemlerinde yeni bir planlama olmadığını vurgulayan Yazıcı, şöyle konuştu:

"Onun için belediye başkanlarımız işlerine odaklanmalı, yollarına devam etmeli. Değişim süreklidir. Bundan kastım değişeceği ya da değişmeyeceği anlamında söylemiyorum. Biz 5 belediye başkanıyla ilgili böyle bir planlama yaptık. Bu bitti. Biz belediyelerimizi bizim yerel politikalarımız çerçevesinde faaliyetlerini, kapasitelerini, performanslarını, geleceğe yönelik olarak bizi nereye taşıdıklarını dikkate almak suretiyle bir denetim yaparız. Bu denetim sonucunu da arkadaşlarımızla paylaşırız. Bizim burada yaptığımız siyasal denetimdir. 5 belediye ile sınırlı bunu yaptık, arkadaşlarımızla paylaştık. Gündemimizde yok ama ileride bir durum zuhur etti, dediğimiz alanlara ilişkin beklediğimizi karşılamayacak bir olgu ortaya çıktı, 'Biz hiç yapmayacaktık, dursun' demeyiz. Ama hiç kimse şu anda bu çerçevede bir işleme tabi tutulmak üzere bizim gündemimizde hiçbir belediye başkanımız yok. Bugün itibariyle gündemimizde yok. Arkadaşlarımız da çalışmalarına odaklansınlar."

- Meclis Başkanlığı seçimleri

"TBMM Başkanlığı seçimlerinde sizin de isminiz geçiyor?" yönündeki bir soru üzerine Yazıcı, bugüne kadar hiçbir göreve talip olmadığını bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, "Bulunduğu yeri dolduruyor. 'Meclis Başkanımız devam eder' diye düşünüyorum. Meclis Başkanımız 'ben bırakıyorum' demedikçe burada bir değişim yapılacağı kanısında değilim. Sayın İsmail Kahraman'ın devam edeceği kanaatindeyim." açıklamasında bulundu.

Yazıcı, "Mecliste kadın yönetici sayısı artacak mı?" şeklindeki bir soruyu yanıtlarken de "Genel Başkanımızın öyle bir telkini oldu, 'kadınlarımız daha fazla görev alsın' diye. İdare amirlerinden birinin kadın olması yönünde." dedi.

Yorumlar