AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya:

- "Balıkesir'de yaptığımız temayüller, bu temayüllerin değerlendirilmesi ve nihayetinde de dün Sayın Cumhurbaşkanımızın arzı sonucunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına AK Parti adayı olarak Altıeylül Belediye Başkanı Sayın Zekai Kafaoğlu'nu aday olarak göstermeye karar vermiş bulunmaktayız"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kaya:

BALIKESİR (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Ahmet Edip Uğur'un istifasıyla boşalan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına AK Parti adayı olarak Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu aday gösterdiklerini açıkladı.

Kaya, Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Toplantı Salonu'nda yaptığı konuşmada, tarih ve turizm şehri Balıkesir'e AK Parti ailesi olarak önem verdiklerini söyledi.

AK Parti döneminde Balıkesir'de şu ana kadar 23 milyar liralık yatırım gerçekleştirildiğini belirten Kaya, bu yatırımların daha güçlü bir Balıkesir olması ve inşası için yapıldığını vurguladı.

Kaya, "Niçin böyle bir değişime ihtiyaç duyuldu?" diye soruların sık sık geldiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Öncelikle şunun altını çizeyim; AK Parti, bir reform, değişim ve gelişim partisidir. Bir statüko partisi değildir. Bir tutucu parti hiç değildir. Dolayısıyla ezberleri bozan, ilkleri gerçekleştiren bir reformist bir partidir. Artık hükümet sistemlerinde nasıl 50+1 gerekiyorsa bunun mutlaka 2019 Mart'ında da 50+1'i hedef almamız gerektiğini ortaya koymamızda fayda var. İlk seçimimiz yerel seçim ve biz yerel seçimi çok önemsiyoruz. Demokrasinin fidanlığıdır yerel seçimler. Ünlü aktörlerin, siyaset adamlarının yetiştiği yer yereldir. Dünyada da bunu görmek mümkündür."

Vatandaşların AK Parti'den değişim istediğine dikkati çeken Erol Kaya, şunları kaydetti:

"Vatandaşlarımızın bu taleplerini dikkate alarak AK Parti ailesi olarak belediyelerde önemli reformları 2002'den beri yapan bir partiyiz. İnşallah 2019'da yeni reformlarla bu toplumun önüne çıkmak istiyoruz. Belediye başkanlarımızın şehre ve kurumlara dönük sorumluluklarını yerine getirip getirmediklerini biz kontrol ediyoruz. Aynı zamanda belediye başkanlarımızın hukukunu korumaya çalışıyoruz. Onları birkaç tane yalancı ve iftiracıya yedirmeyeceğimiz gibi birçok doğru insanın ifadelerini de ihmal etmediğimizin altını çizeyim. Balıkesir'de yaptığımız temayüller ve bu temayüllerin değerlendirilmesi ve nihayetinde de dün Sayın Cumhurbaşkanımızın arzı sonucunda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına AK Parti adayı olarak Altıeylül Belediye Başkanı Sayın Zekai Kafaoğlu'nu aday olarak göstermeye karar vermiş bulunmaktayız. Rabbim hayırlı ve mübarek eylesin."



Yorumlar