AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

- "Başı açık ve kapalı kadınlarımız arasındaki ayrımı ortadan kaldıran uygulamalara son verdik. Bu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde söylenmeden geçilmemesi gereken en önemli konulardan biri" - "Kadın güçlü olduğunda aile, aile güçlü olduğunda toplum güçlü olur. Bizim temel taşımız ailemiz. Aileyi güçlendirecek her türlü politikanın altına imza atmaktan da her zaman çok büyük mutluluk duyuyorum"

Google Haberlere Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık:

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Başı açık ve kapalı kadınlarımız arasındaki ayrımı ortadan kaldıran uygulamalara son verdik. Bu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde söylenmeden geçilmemesi gereken en önemli konulardan biri." dedi.

Çalık, Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından Malatya Sanat Merkezi'nde düzenlenen söyleşide, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün bir vesile olduğunu, yılın her gününün kadınlar için olduğunu bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasından itibaren kadınlar için önemli mesafeler alındığını vurgulayan Çalık, AK Parti iktidarlarında kadınlara çok önemli haklar verildiğini söyledi.

Çalık, AK Parti'nin karar mekanizmalarından TBMM'deki temsile, belediyelerden muhtarlıklardaki temsile kadar kadınların yönetim kademesinde yer almasını sağladığını belirterek, "Başı açık ve kapalı kadınlarımız arasındaki ayrımı ortadan kaldıran uygulamalara son verdik. Bu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde söylenmeden geçilmemesi gereken en önemli konulardan biri. İnsan hakları ihlali yapılıyordu. Bu ihlallerin önüne geçmek adına Cumhurbaşkanımızın liderliğinde atılan adımlar Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli adımlarından bir tanesidir." ifadesini kullandı.

Şehit ve gazi annelerinin ellerinden öptüğünü, hürmetlerini ilettiğini aktaran Çalık, vatan için canını ortaya koyan kahramanlar sayesinde bugün ayakta olunduğuna dikkati çekti.

Kurtuluş Savaşı'ndan itibaren şehit düşenlere Allah'tan rahmet, gazilere ise acil şifalar dileyen Çalık, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bugün Afrin'de, sınır ötesinde operasyonlarda olan askerlerimize, Mehmetçiklerimize, onlarla birlikte orada terörle mücadele eden Nene Hatunlarımıza, Kara Fatmalarımıza, kadın komutanlarımıza rabbim zaferler eylesin. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tek bir gün değil 365 gün, günümüz olsun. Özellikle kadın güçlü olduğunda aile, aile güçlü olduğunda toplum güçlü olur. Bizim temel taşımız ailemiz. Aileyi güçlendirecek her türlü politikanın altına imza atmaktan da her zaman çok büyük mutluluk duyuyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın da katılığı söyleşi, basına kapalı kapalı devam etti.

Yorumlar