Aile Destek Ödemeleri neden yatmadı? Sosyal yardım 2023 Bayram İkarmiyesi ne zaman yatar?

Sosyal yardımların neden yatmadığı soruları uzun süredir merakla soruluyor. Aile Destek Ödemeleri neden yatmadı? Sosyal yardım 2023 Bayram İkarmiyesi ne zaman yatar?

Google Haberlere Abone ol
Sosyal yardım neden yatmadı?

Aile Destek Ödemeleri neden yatmadı? Sosyal yardım 2023 Bayram İkarmiyesi ne zaman yatar? Sosyal yardım neden yatmadı, ne zaman yatar soruları nisan ayının başından itibaren yeniden sorgulanmaya başladı. Konuyla ilgili olarak en son Bakan Deray Yanık tarafından yapılan açıklamada ne denilmişti? Aile Destek Ödemeleri neden yatmadı? Sosyal yardım 2023 Bayram İkarmiyesi ne zaman yatar?

Sosyal yardım, ihtiyaç sahibi bireylerin devlet veya sivil toplum kuruluşları tarafından karşılanan temel ihtiyaçlarını ve güvenliklerini sağlamak amacıyla yapılan yardımları ifade etmektedir. Sosyal yardımlar genellikle gıda, barınma, sağlık hizmetleri, eğitim, iş ve gelir desteği gibi alanlarda verilebilir.

Sosyal yardımlar, genellikle yoksul, engelli, yaşlı veya diğer zor durumdaki kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılır. Bu yardımların finansmanı genellikle devlet bütçelerinden, vergilerden veya bağışlar yoluyla sağlanır.

Sosyal yardım programları, farklı ülkelerde ve bölgelerde farklılık gösterebilir. Bazı ülkelerde, sosyal yardımların çoğu devlet tarafından sağlanırken, bazı ülkelerde sivil toplum kuruluşları sosyal yardım programlarını yürütmektedir. Ayrıca, sosyal yardımların çeşitli kriterlere göre (gelir, yaş, sağlık durumu vb.) verilmesi de mümkündür.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ SOSYAL YARDIM NEDEN YATMADI

Sosyal yardım konusunda en son Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından bir açıklama gelmişti. Mart ayının sonlarına doğru yapılan açıklamada yardımların hesaplara yattığı belirtilmişti. 

Bakanımız Derya Yanık: “Mart ayına ilişkin üç nakdi sosyal destek programımız ile 466,1 milyon TL ödeme yaptık”
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Derya Yanık, "Mart ayına ilişkin diğer sosyal yardımlarımızın yanı sıra üç nakdi sosyal destek programı ile ihtiyaç sahiplerine yaklaşık 466,1 milyon TL ödeme yaptık" dedi.

Bakan Yanık, Şartlı Eğitim ve Şartlı Sağlık Yardımları ile Çoklu Doğum Yardımı kapsamında Mart ayında hak sahiplerinin hesaplarına yatırılan sosyal yardım ödemelerine ilişkin bilgi verdi.

Şartlı Eğitim Yardımı ile çocukların okula devam etmesi kaydıyla, ilk ve orta öğrenim çağında çocuğu bulunan ve sosyal güvencesi olmayan ailelere eğitim desteğinde bulunduklarını kaydeden Bakan Yanık, “Buna ek olarak Şartlı Sağlık Yardımı ile de 0-6 yaş arasında çocuğu olan ihtiyaç sahibi ailelere, Sağlık Bakanlığının belirlediği zamanlarda sağlık kontrollerini yaptırmaları kaydıyla düzenli nakdi yardımda bulunuyoruz” dedi.

Çoklu doğum sonucu dünyaya gelen çocukların bulunduğu ihtiyaç sahibi hanelere de nakdi destek verildiğini bildiren Bakan Yanık, "Bu kapsamda, Mart ayına ilişkin diğer sosyal yardımlarımızın yanı sıra bu üç sosyal yardım programımız ile 466,1 milyon TL ödeme yaptık" ifadesini kullandı.

Mart ayı sosyal yardım paraları ayın sonunda ödendiğine göre nisan ayına ait ödemeler de yine aynı şekilde ayın son haftasında ödenecek demektir. 

SOSYAL YARDIM PARALARI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım miktarları, farklı program ve yardım türlerine göre değişiklik göstermektedir. Örneğin, düzenli sosyal yardım programı kapsamında, gelir testi yapılan ailelerin ihtiyaçlarına göre belirlenen miktarlar verilmektedir. Bu miktarlar, ailenin durumuna ve ihtiyaçlarına göre değişebilmektedir.

Bakanlık ayrıca, afet ve acil durumlarda, yaşlılara, engellilere, korunmaya muhtaç çocuklara, kadınlara ve diğer ihtiyaç sahibi gruplara yönelik çeşitli sosyal yardım programları da düzenlemektedir. Bu programların yardım miktarları da farklılık göstermektedir.

Bu nedenle, sosyal yardım miktarlarına ilişkin kesin bir rakam vermek mümkün değildir. İlgili programların detaylarına ve şartlarına göre, sosyal yardım miktarları değişebilir. Sosyal yardım almak isteyenler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ilgili birimleri ile iletişime geçebilirler.

2023 yılı sosyal yardım miktarları şöyle:

  • Yaşlı aylığı 1.997 TL
  • Engelli aylığı 1594 ile 2.394 TL
  • Engelli yakını aylığı 1594 TL
  • Doğal gaz desteği 2.500 TL
  • Vefat yardımı 1237 TL
  • Terör zararı yardımı 1.500 TL
  • Yetim öksüz yardıı 600 TL
  • Asker ailesi 800 TL
  • Eşi vefat kadın 1000 TL

Bunların dışında birçok yardım kalemi daha var.

Yorumlar