Ahıska Türklerinin sürgün edilişlerinin 72. yılı

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: - "Hükümetin, milyonlarca Suriyeli mülteciye kapılarını açarken, sıra Ahıska Türklerine gelince işi ağırdan alması bizim kabul edebileceğimiz bir durum değildir. CHP iktidarında Ahıska Türklerinin dönüş konusu, vatandaşlık hakları ve diğer hususlar, dış politikamızın önceliklerinden birini teşkil edecektir"

Google Haberlere Abone ol
Ahıska Türklerinin sürgün edilişlerinin 72. yılı

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "Hükümetin, milyonlarca Suriyeli mülteciye kapılarını açarken, sıra Ahıska Türklerine gelince işi ağırdan alması bizim kabul edebileceğimiz bir durum değildir. CHP iktidarında Ahıska Türklerinin dönüş konusu, vatandaşlık hakları ve diğer hususlar, dış politikamızın önceliklerinden birini teşkil edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Ahıska Türklerinin, 72 yıl önce, doğup büyüdükleri vatanlarından sürgün edildiğini belirterek, parçalanmış hayatlar, solan umutlar, insanlık adına utanç verici sürgün hikayelerinin artık son bulmasını temenni etti.

Öztürk Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti:

"Binlerce insanın ırkçı ve faşist anlayışla ölümüne yol açan sürgün kararını kınıyoruz. Hala Orta Asya, Kafkasya ve Rusya'nın çeşitli kentlerine dağılmış vatan hasretiyle yanan Türk kardeşlerimizin ana vatanlarına dönmeleri en büyük arzumuzdur. Hükümetin, milyonlarca Suriyeli mülteciye kapılarını açarken, sıra Ahıska Türklerine gelince işi ağırdan alması bizim kabul edebileceğimiz bir durum değildir. CHP iktidarında Ahıska Türklerinin dönüş konusu, vatandaşlık hakları ve diğer hususlar dış politikamızın önceliklerinden birini teşkil edecektir."

Yılmaz, tarihe kara bir leke olarak geçen bu ayıbın ortadan kaldırılması için atılacak her türlü adımın destekçisi olacaklarını belirtti.

Yorumlar