Afyon’da gelir getirici 25 bin fidan dağıtıldı

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, köylülere gelir getirici fidan dağıtımına devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Afyon’da gelir getirici 25 bin fidan dağıtıldı

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, köylülere gelir getirici fidan dağıtımına devam ediyor. Yapılan çalışmalar sırasında ceviz, badem ve elma olmak üzere toplam 25 bin adet fidan dağıtıldı.

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, bitkisel üretim ve bitki sağlığı faaliyetleri kapsamında Kızılören ilçesinde üretimi yapılan ceviz bitkisinin verim ve kalitesini artırmaya yönelik çeşit, tür, yöntem ve teknolojilerini geliştirmek, birim alandan daha fazla verim ve gelir elde edilmek amacıyla eğitim çalışması yapıldığını söyledi. Arap, bu bölgenin iklim ve toprak şartlarına daha dayanıklı çeşitlerden olan fernor, franquette, şebin ve Bilecik ceviz çeşitleri dikimi gerçekleştirildiğini belirtti. Bu amaçla çiftçilerinin birim alanda daha fazla gelir ve verim artışının olabilmesi için fidanların dikiminden, budamasına kadar birçok faaliyetlerin müdürlük gözetiminde yapıldığını anlattı.

Arap, “Ayrıca 2013 yılı içerisinde Sandıklı ilçesinde çiftçilerine 2 bin 200 adet sertifikalı badem ve 4 bin adet sertifikalı ceviz fidanı dağıtımının yanı sıra Dinar ilçesi çiftçilerine 7 bin adet sertifikalı elma fidanı dağıtımı yapılmıştır. Emirdağ ilçesinde ise yeni bir çeşit olarak yetiştirilmesi uygun görülen ve verimi çok yüksek olan Altay-1 çeşidinden 800 adet alınarak örnek bahçe kurulmuş olup yıl içerisinde toplamda 14 bin adet sertifikalı fidan dağıtımı gerçekleştirilmiştir.” dedi. CİHAN

Yorumlar