Afrin'de helikopter düşürüldüğü iddiasına açıklama

Terör örgütü PKK, Rus basını üzerinden kara propaganda yapmaya başladı. Rus basınında bugün terör kaynaklarına dayandırılan haberlerde, TSK'ya ait bir helikopterin Afrin'de düşürüldüğü ileri sürüldü. Ancak TSK kaynakları haberlerin asılsız olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Afrin'de helikopter düşürüldüğü iddiasına açıklama

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye'nin Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili başından bu yana kara propaganda yürüten terör örgütleri bu kez Rus basınını kendine alet etti. Rus basınında bugün yer alan haberlerden birinde terör örgütünün Afrin'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir helikopteri düşürdüğünü ileri sürdü. Ancak haber kısa süre sonra güvenlik kaynakları tarafından yalanlandı.

Rus haber ajansı RİA Novosti'nin PYD/YPG terör örgütünün sözde temsilcisine dayandırarak paylaştığı "Afrin'de Türk helikopteri düşürüldü" haberi yalanlandı. Rus haber ajansı RİA, PYD/YPG'nin sözde temsilcilerine dayandırarak gerçek dışı bir haberi okuyucularına aktardı. PYD/YPG'lilerin telefonla arayarak verdiği öne sürülen bilgi doğrultusunda "Afrin'de Türk helikopteri düşürüldü" haberine imza atan RİA'nın söz konusu haberi, yalanlandı. Anadolu Ajansı'na konuşan güvenilir kaynaklar, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bir helikopterin düşürülmesinin söz konusu olmadığını belirtti.

BUGÜN BİR KÖY DAHA ALINDI

Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü PYD/PKK işgalindeki Afrin ilçesinin kuzeybatısındaki Ali Bekki köyünün kontrolünü sağladı. Bölgeden gelen son dakika haberine göre TSK ve ÖSO birlikleri 8. gününe giren Zeytin Dalı Harekatı kapsamında PYD/PKK'nın yuvalandığı Afrin ilçesinin kuzeybatısında yer alan Raco beldesine bağlı Ali Bekki köyünde kontrolü sağladı. Öte yandan TSK ve ÖSO birlikleri, Raco beldesindeki 740'ıncı nokta olarak bilinen bölgeyi ve örgütün bir eğitim kampını da ele geçirdi. Operasyonda 10'dan fazla terörist etkisiz hale getirildi.

ŞU ANA KADAR ÇOK SAYIDA KÖY ALINDI

TSK ve ÖSO birliklerinin 20 Ocak'ta başlattığı harekat kapsamındaki kara operasyonunda, Adamanlı, Haftar, Hay Oğlu, Ömer Uşağı, Marso, Şeyh Abid, Karmanlı, Bali Köy, Kurni ve Mahmud Ubasi köyleri ile Syria Tel tepesi terör örgütünden alınmıştı.

Yorumlar