Kabil Havalimanı yakınlarında 6 ayrı patlama

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanı'nda patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre 90 kişi hayatını kaybetti. İngiltere'nin saatler öncesinden uyarısını yaptığı saldırıyı düzenleyen örgüt de belli oldu. İlk patlamanın şoku atlatılamadan ikinci bir patlama daha...

Google Haberlere Abone ol
Kabil Havalimanı yakınlarında 6 ayrı patlama

İngiliz hükümeti tarafından yapılan uyarıdan sonra Afganistan'da manidar bir patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere en az 90 kişi hayatını kaybetti, en az 150 kişi ise yaralandı. İlk patlamanın şoku atlatılamadan ikinci bir patlama daha meydana geldi.

Kabil'de havalimanı dışında bir patlama meydana geldi. Pentagon'dan yapılan açıklamada yaralılar olduğu bildirildi. Patlamadan saatler öncesinde İngiliz hükümeti Kabil Havalimanı'nda terör saldırısı beklendiğini açıklamıştı.

TSK'DAN PATLAMAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Afganistan'daki Kabil Havalimanı dışında bir patlama meydana geldi. 50 kişinin yaşamını yitirdiği intihar saldırısıyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "İki patlama oldu, birliğimizde herhangi bir zayiat yok" denildi.
Taliban'ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan'da Türk askerinin de bulunduğu Kabil Havaalanı dışında patlama meydana geldi. İntihar saldırısı olduğu öğrenilen olayla ilgili henüz ölü ve yaralı sayısına ulaşılamadı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "İki patlama oldu, birliğimizde herhangi bir zayiat yok." denildi.

Patlamaya ilişkin Reuters'a konuşan bir ABD'li yetkili, ilk haberlere göre bir intihar saldırısı düzenlendiğini söyledi. Yetkili, saldırıda ölenler olduğunu ancak hangi ülkelerden kaç kişinin hayatını kaybettiğinin henüz bilinmediğini belirtti.

Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklama yapan Pentagon Basın Sekreteri John Kirby, "Kabil havaalanının dışında bir patlama olduğunu teyit edebiliriz. Şu anda kayıplar belirsiz. Elimizden geldiğince ek ayrıntılar sağlayacağız" dedi. Patlamayla ilgili ABD Başkanı Joe Biden'a da brifing verildiği belirtiliyor.

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Afganistan'da Kabil Hamid Karzai Havalimanı'nın Abbey Kapısı'nın yakınında meydana gelen ve 50 kişinin öldüğü intihar saldırısını DEAŞ üstlendi. Bu patlamadan önce Batılı ülkelerin büyükelçilikleri bugün olası bir DEAŞ saldırısına dair istihbarat alındığını açıklamış, vatandaşlarından havalimanından uzak durmalarını istemişti.

Afganistan'da Taliban'ın kontrolü ele geçirmesinin ardından Kabil Havalimanı'ndaki tahliye operasyonları devam ederken patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre; intihar saldırısında aralarında çocukların da olduğu 13 kişi yaşamını yitirdi.

Politico'nun ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre; ölü sayısının artmasından endişe edilen intihar saldırısını terör örgütü DEAŞ üstlendi.

İKİNCİ BİR PATLAMA DAHA 

İlk patlamanın şoku atlatılamadan ikinci bir patlama daha meydana geldi. İkinci patlamada da çok sayıda kişi hayatını kaybederken, diğer 4 patlamanın ise ABD güçlerinin kendi ekipman ve mühimmatlarını imha için gerçekleştirdiği öğrenildi.

ÖLEN ABD ASKERİ

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Sözcüsü Albay Bill Urban, havalimanındaki terör saldırılarında ölen ABD askerlerinin sayısının 13'e, yaralıların ise 18'e yükseldiğini açıklamıştı.

Detaylar Geliyor...


 

Yorumlar