Adnan Oktar davasında bir ceza daha

Adnan Oktar'ın yargılandığı davalardan birinden daha hapis cezası çıktı. Son dava silah kanununa muhalefet nedeniyle açılmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Adnan Oktar davasında bir ceza daha

Adnan Oktar ve 16 sanık, "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet" suçundan yargılandıkları davada ceza aldı. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Adnan Oktar'a iki suçlamadan toplam 4 yıl hapis cezası verdi. Duruşmada, 14 sanık Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla, diğer sanık Mehmet Murat Atmaca ve avukatları mahkeme salonunda hazır bulundu.

MAHKEME KARARLARI VE CEZALAR

Mahkeme, sanıkların savunmalarını aldıktan sonra kararını açıkladı. Ali Suat Kütahnecioğlu'na 1 yıl 6 ay hapis ve 1500 lira adli para cezası verildi. Örgüt yöneticileri arasında bulunan Adnan Oktar, Alev Babuna, Ayşegül Hüma Babuna, Aylin Atmaca, Bora Yıldız, Halil Hilmi Müftüoğlu, Mehmet Noyan Orcan, İbrahim Tuncer, Merve Büyükbayrak, Sinem Hacer Tezyapar, Tarkan Yavaş, Ulviye Didem Ürer ve Yeliz Sucu, aynı suçtan 1 yıl 6'şar ay hapis ve 1500'er lira adli para cezasına çarptırıldı. Mehmet Murat Atmaca'ya 2 yıl 6 ay hapis ve 2400 lira adli para cezası verildi. Rasin Kotil ise suç unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

SUÇTA KULLANILAN MALZEMELERİN MÜSADERESİ

Mahkeme ayrıca, suçta ve örgütsel faaliyetlerde kullanılan tabanca, tüfek, fişek, kovan, şarjör, taşıma kılıfı gibi malzemelerin müsaderesine karar verdi. Verilen kararlar oy birliğiyle alındı ve sanıkların cezalarında indirim ya da erteleme yapılmadı.

ÖNCEKİ YARGILAMALAR VE SÜREÇ

“Adnan Oktar suç örgütü”ne yönelik, 215 sanıklı ana dava, istinaf mahkemesinin usulden bozma kararı sonrası yeniden görülmüştü. 16 Kasım 2022'de ana davaya ilişkin karar açıklanmıştı. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf), yerel mahkeme kararını Nisan 2023'te hukuka uygun bulmuş ve dosyayı Yargıtay'a göndermişti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Ocak 2024'te, aralarında 8 bin 658'er yıl hapis cezası alan 14 sanığın da bulunduğu 215 sanık hakkında hükümlerin onanması görüşünü bildirmişti. Yargıtay'ın dosya üzerindeki incelemesi devam ediyor.

Yorumlar