Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili: Kayıt dışı ile topyekun mücadele şart

Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Recep Yavuz, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Adana Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili: Kayıt dışı ile topyekun mücadele şart

Adana Vergi Dairesi Başkan Vekili Recep Yavuz, Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Adana Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette, haksız rekabete yol açan kayıt dışı ekonomiden yakınılırken, konuşla ilgili toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla mücadelenin şart olduğu vurgulandı.

ADASO Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu ve Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç’a Vergi Haftası etkinlikleriyle ilgili bilgi veren Recep Yavuz, toplumda vergi bilincinin oluşturulması, ülkemizin ekonomik gelirlerinin artırılması ve kaliteli ekonomiye geçişin hızlandırılmasının amaçlandığını söyledi.

ADASO Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, verginin ceza değil hizmet noktasında bir kaynak olarak görülmesi ve adaletli biçimde tahsil edilmesi gerektiğini bildirdi. Kayıt dışılığın haksız rekabet nedeniyle önemli sorun olduğunu vurgulayan Çomu, son yıllarda alınan etkin tedbirlerle azaldığını, kararlı mücadelenin sürdürülmesini gerektiğini belirtti.

Zeki Kıvanç da vergi dairelerinde sanayici ve işadamlarına yönelik olumsuz tavrın artık kalmadığını, bakış açısındaki olumlu gelişmelerin mutluluk verici olduğunu bildirdi. Kıvanç, “İş dünyasına büyük zarar veren kayıt dışılığın üzerine ne kadar çok gidilirse biz o kadar mutlu oluruz.” dedi.

Kayıt dışı yakınmaları üzerine Vergi Dairesi Başkan Vekili Yavuz, bu konuyla ilgili toplumun tüm kesimlerine büyük görev düştüğünü, topyekûn mücadele edilmesi gerektiğini belirtti. Yavuz, “Hep birlikte, haksız rekabete uğrayan iş dünyasının desteğiyle mücadelede daha ileri noktalara geleceğiz.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar