Adana ile İran arasında 'spor-kültür işbirliği' protokolü imzalandı

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İran Batı Azerbaycan eyaleti arasında ‘Spor-Kültür İşbirliği’ protokolü imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Adana ile İran arasında 'spor-kültür işbirliği' protokolü imzalandı

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İran Batı Azerbaycan eyaleti arasında ‘Spor-Kültür İşbirliği’ protokolü imzalandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi ile İran Batı Azerbaycan Gençlik ve Spor İslam Cumhuriyeti Genel Müdürü Ali Khalil arasında Türkçe ve Farsça olarak hazırlanan protokol gereğince, sporda, sanat ve kültürel faaliyetlerde ikili müsabaka, kamp, hakem ve antrenör eğitimleri gibi konuları kapsıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi, kentin spor potansiyelinin hayli yüksek olduğunu, çağdaş tesislere sahip bulunduklarını, komşu ülke ile yapılan protokolden dolayı memnun kaldığını belirtti. Hadi, “Protokol çerçevesinde ikili müsabaka ve kampların yanı sıra hakem ve antrenör eğitimine de katkı sağlayacağız. Adana olarak sporun her alanında ülke genelinde başarılı konumdayız. İran Batı Azerbaycan eyaletinden gelen öneriyi hayli samimi bulduk. Bununla ilgili yaptığımız protokol gereğince sporun farklı alanlarında işbirliği yapacağız. Taraflar, karşılıklı ikili müsabakalar ve kamplarla birlikte, araç-gereç, lojistik ihtiyaçlar karşılanacak. İkili müsabakalarda, takımlarla birlikte birer hakemin de gitmesini sağlayacağız. Spor etkinliklerin koordinasyonunda 20 gün önce karşılıklı olarak mutabakat sağlanacaktır.”

ETKİNLİKLERDE HARCAMALAR EV SAHİBİ TARAFINDAN KARŞILANACAK

Hadi, ülkelerin ikili müsabaka ve kamplar sırasında temsilci ve katılımcıların konaklama, yemek gibi harcamalarının ziyaret ettikleri ülkeye vardıkları andan çıkışlarına kadar ziyaret edilen kentin sorumluluğunda olacağını, çok yakın zamanda ikili faaliyetlere başlayacaklarını ifade etti. İran Batı Azerbaycan Gençlik ve Spor İslam Cumhuriyeti Genel Müdürü Ali Khalil, protokolün her iki ülke sporunun gelişmesinde önemli rol oynayacağını, evrensel dil olan spor sayesinde her iki ülkenin vatandaşlarının yakınlaşacağını sözlerine ekledi.

İmza töreninin ardından konuk ülkenin yöneticileri Menderes Spor Salonu, 5 Ocak Fatih Terim Stadı, Gençlik Stadı, Gençlik Merkezi, Yüzme Havuzları, Yüreğir Atletizm Kamp Eğitim Merkezi, Serinevler Spor Salonu ve Merkez Sabancı Camisi ile Optimum Alışveriş Merkezi’ni ziyaret ederek bilgi aldılar.
CİHAN

Yorumlar