Acıpayam'da 'Eğitim ve Kültür Şenliği' başladı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, Acıpayam Kaymakamlığı, Acıpayam Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile birlikte düzenlenen 'Eğitim ve Kültür Şenliği' başladı.Şenlikte, Halk Eğitimi Merkezi tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Acıpayam'da 'Eğitim ve Kültür Şenliği' başladı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, Acıpayam Kaymakamlığı, Acıpayam Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile birlikte düzenlenen 'Eğitim ve Kültür Şenliği' başladı.

Şenlikte, Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerin bir yıllık emekleri görücüye çıktı.

Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi bahçesinde gerçekleşen şenliğin açılışına; Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Acıpayam Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Özgür Kasım Aydemir ve Müdür Yardımcısı Tolga Bakırtaş, Acıpayam Emniyet Müdürü Rahmi Uğurlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Selçuk, daire ve kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Duysak, her geçen yıl Acıpayam'da eğitim seviyesinin yükseldiğini ve başarıların da daha da artacağını belirterek, şenliğin hazırlanmasında emeği geçenlere ve etkinliğe katkıda bulunan herkese teşekkürlerini iletti.

Belediye Başkanı Şevkan da belediye olarak, Halk Eğitim Merkezi kurslarına her zaman destek vereceklerini ve bundan sonra sergilenen ürünlerin Antalya karayolu üzerinde standlar kurularak daha iyi tanıtımının yapılması için gerekli çalışmaları yapılacağı müjdesini verdi.

Ardından kürsüye çıkan Kaymakam Kalkar ise ilçenin eğitim alanında olduğu gibi diğer sosyal faaliyetlerde de adını Türkiye'ye duyurmaya devam ettiğini belirterek,"Belediyemiz ile birlikte ilçemize bir kültür merkezi kazandırmak için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu eğitim öğretim yılının başlamasından bugüne kadar Halk Eğitimi Merkezimiz bünyesinde 81 farklı alanda 400’ün üzerinde kurs açtık. Bu kurslarda 7500 kişiye eğitim verdik. Örgün eğitimde de 10 binin üzerinde öğrenci ve 800 öğretmenimizle bu yılı tamamlıyoruz. Bu şenliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve bu şenliğin her yıl geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Kalkar ve diğer protokol üyeleri tarafından şenliğin açılışı yapıldı. Daha sonra okulların stantlarını gezen protokol üyeleri sergilenen ürünler hakkında öğrenci ve öğretmenlerden bilgi aldılar. İlçedeki okullarda eğitim gören öğrencilerde becerilerini ve yeteneklerini vatandaşlara gösterme fırsatı buldu.

Şenlik, 6 Haziran Cuma günü akşamına kadar sosyal ve kültürel etkinliklerle devam edecek. CİHAN

Yorumlar