ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

- Kuveyt'te Filistin, Ürdün ve Çad büyükelçilerinin katıldığı gösteride ABD'nin kararı protesto edildi

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

KUVEYT (AA) - ABD Başkanı Donald Trump'un Kudüs'ü başkent olarak tanıma kararı, Kuveyt'te Filistin, Ürdün ve Çad büyükelçilerinin katıldığı gösterilerle protesto edildi.

Havalli kentindeki Filistin Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen eylemde, Trump'ın kararına tepki sloganları atılarak, Kudüs fotoğrafları taşındı.

Filistin'in Kuveyt Büyükelçisi Rami Tahbub, gösteride yaptığı konuşmada, Kuveyt'in Filistin halkına verdiği destekten övgüyle söz etti.

"Kararın, yazıldığı mürekkep kadar değer taşımadığını", Filistinliler için geçersiz bir uygulama hükmünde olduğunu belirten Tahbub, "Filistin'deki durum aynı. Kudüs işgal altında. Arap halkı olduğu sürece Kudüs sonsuza kadar Filistin'in başkenti olarak kalacaktır." diye konuştu.

Tahbub, Kudüs'ün Araplar, Müslümanlar ve Hristiyanlar için "kırmızı çizgi" olduğunu kaydetti.

Ürdün Büyükelçisi Sakr Ebu Şetal da ülkesinin Filistin halkıyla dayanışma içerisinde bulunduğunu belirterek, "Ürdün ve Filistin halkı, tek bir halktır, kaderleri tektir." ifadesini kullandı.

Çad Büyükelçisi Ali Ağbeş de ülkesinin 1948 yılından bu yana Filistinlilerin haklarına ve davasına destek verdiğini vurguladı.

Başkent Kuveyt'te toplanan yüzlerce kişi, Filistin bayrakları taşıyarak, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto etmişti.

Yorumlar