ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

İSTANBUL (AA) - Fikr-i Asım Düşünce ve Fikir Hareketi, ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto etti. Levent'te bulunan İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde gelen grup, ellerinde Türk bayrakları...

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına tepkiler

İSTANBUL (AA) - Fikr-i Asım Düşünce ve Fikir Hareketi, ABD'nin, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto etti.

Levent'te bulunan İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde gelen grup, ellerinde Türk bayrakları taşıyarak çeşitli sloganlar attı.

Fikr-i Asım Düşünce ve Fikir Hareketi İstanbul İl Başkanı Murat Şahin, burada yaptığı açıklamada, ümmetin ilk kıblesinin Kudüs olduğunu hatırlattı.

Kudüs'un, İslam coğrafyasının aşkı, hasreti, namusu ve şerefi olduğunu belirten Şahin, ''Çünkü Kudüs peygamberler şehridir. Allah'ın evi, esaret altındayken bizlere bir damla uyku haram olsun.'' diye konuştu.

Şahin, "İsrail yönetiminin bütün İslam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak bir inanca sahip olduğunu" savunarak, şöyle devam etti:

''İsrail'in kurulduğundan beri izlediği politika asla değişmemiştir. İsrail, Türkiye'ye ait toprakların da içinde bulunduğu geniş bir coğrafyayı kendi kutsal ülkesi olarak görmekte ve buraları ele geçirebilmek için her türlü yönteme başvurmaktadır. Tüm dünyaya şaşı ve şüpheyle bakan ve İslam düşmanlığının başını çeken Amerika tarafından çizilmiş bu senaryo, maalesef uluslararası camiada devlet vasfı taşıyan ve gerçekte bir terör örgütü gibi davranmaktan kaçınmayan İsrail tarafından da başrol olarak oynanmıştır. Siyonist İsrail'in, mukaddes Şehir Kudüs'ü başkent olarak ilan etmesi ve Amerika'nın da bu küstahça davranışı onaylayıp, tanıması büyük bir felakettir. Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği, İsrail'in her sapkınlığına el altından ya da açıktan destek olmaktadır.''

Mescid-i Aksa'nın işgalini ve İsrail'e başkent olmasını kabul etmediklerini vurgulayan Şahin, ''İsra ve Mirac'ın şehri Kudüs’ün işgalini ve başkent olmasını kabul etmiyoruz. Etrafı bereketlendirilmiş ve mübarek kılınmış Filistin topraklarının işgali kabul edilemez.'' ifadelerini kullandı.


Yorumlar