ABD'nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına tepkiler

- Edirne'de bir grup, protesto eylemi yaptı

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasına tepkiler

EDİRNE (AA) - Edirne'de, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması protesto edildi.

Edirne Genç Sivil Toplum Kuruluşu Platformu üyeleri, Eski Cami önünde toplandı. Sık sık tekbir getiren grup, "Kahrolsun İsrail" şeklinde slogan attı.

Platform adına açıklama yapan Rıdvan Adanır, Kudüs'ün, Müslümanlar için sadece ikamet etmek maksadıyla toplandıkları bir şehirden ibaret olmadığını söyledi.

Kudüs'ün Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı içinde bulunduran bir belde-i muhayyere olduğunu vurgulayan Adanır, şunları kaydetti:

"Bu beldelerin huzurunu kaçıran elbet Allah'ın lanetine uğrayacaktır. ABD'nin, Kudüs'ü siyonizmin başkenti olarak tanıyacağına ilişkin ifadeleri en hafif tabirle akıl tutulmasıdır, ülkesi içindeki ve dışındaki Müslüman ümmeti yok saymaktır. Bu akıl tutulmasına ilk ağızdan karşı çıkan tek ülke Türkiye olmuştur. Bizler dünya mazlumlarının hamisi, tarihi sorumluluğunun bilincindeki Türk devleti ve milletinin bir parçası olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bu sorumluluğun bilincinde olan ve yerine getiren Cumhurbaşkanımızın yanındayız ve Kudüs'ün sonsuz destekçisiyiz."

Dünya üzerindeki hiçbir gücün Müslümanların yeniden uyanış ve şahlanışını engelleyemeyeceğini ifade eden Adanır, "Bilinmelidir ki herkes yalnız bıraksa da biz Filistin'i, Kudüs'ü yalnız bırakmayacak, kendi kaderine terk etmeyeceğiz. Bu akşam ABD Başkanının aldığı kararı kararı tanımıyoruz. Kudüs Müslümanların başkentidir." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Kur'an-ı Kerim okundu.

Grup bir süre slogan attıktan ve tekbir getirdikten sonra buradan ayrıldı.

Yorumlar