ABD'de etten yayılan Salmonella salgını

ABD'de kıymadan insana bulaştığı belirtilen Salmonella salgını nedeniyle 6 kişi hastanelere kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
ABD'de etten yayılan Salmonella salgını

Koronavirüs salgını sonrasında diken üstünde yaşamaya başlayan dünya yeni bir salgın haberini daha kaldıramayacak kadar kırılgan hale geldi. Birçok ülke ekonomisi salgın nedeniyle battı. Bazı ülkeler ise hala mücadele ediyor. Hal böyle olunca da gelen her virüs haberi duyanları tedirgin ediyor. En son salgın haberi ise ABD'den geldi.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, kıyma kaynaklı Salmonella salgını nedeniyle ABD'nin kuzeydoğu eyaletlerinde ilk belirlemelere göre 16 kişinin hastalandığı, 6 kişinin hastaneye kaldırıldığını belirtti.

ABD'de görülen Salmonella salgınında Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), toplamda 16 vakanın New York, New Jersey, Connecticut ve Massachusetts eyaletlerinde tespit edildiğini kaydetti.

Salgın nedeniyle 6 kişi hastaneye kaldırılırken, vakaların tek ortak noktasının yedikleri kıyma olduğu belirlendi ancak henüz söz konusu kıymalara yönelik bir geri çağırma yayımlanmadı.

Gerçek hasta sayısının daha yüksek olabileceği ve başka eyaletlerde de görülebileceği kaydedilirken soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.

Salmonella belirtileri

Salmonella'nın belirtileri arasında ishal, mide bulantısı, kusma ve ateş yer alıyor.

Vakaların çoğunda birkaç günde belirtiler ortadan kalkarken, özellikle küçük yaşta ve bağışıklık sistemi zayıf olanların zaman zaman hastaneye kaldırılması gerekebiliyor.

Yorumlar