ABD'nin hedefi Başkan Erdoğan'ın "çılgın projeleri"

Papaz Brunson için Türkiye'ye yaptırım kararı alan ABD'nin yeni hedefinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "çılgın projeleri"ni yapan şirketler olduğu iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
ABD'nin hedefi Başkan Erdoğan'ın "çılgın projeleri"

Geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Donald Trump ve  ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'nin FETÖ/PKK soruşturmasında tutuklanan ve CİA ajanı olduğu iddia edilen Papaz Brunson için Türk İçişleri ve Adalet Bakanları için yaptırım kararı almıştı. Bu skandal karara Başkan Erdoğan'ın talimatıyla aynı düzeyde talimat verilerek ABD İçişleri ve Adalet Bakanları için yaptırım kararı verildi. Türkiye ile ABD arasındaki ipler kopma noktasına gelirken Bloomberg muhabiri Onur Ant'tan yeni bir iddia gündeme geldi. Onur Ant, ABD'nin yeni yaptırımların hedefinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'çılgın projeleri'ni yapan şirketler olabileceğine dikkat çekti.
 
Bloomberg muhabiri Onur Ant, ABD ile Türkiye arasındaki 'Brunson krizi'nin ve Türkiyeli iki bakanın ABD'deki malvarlıklarına el konulmasının ardından Türkiye'yi hedef alan yeni yaptırımların yolda olabileceğine dair bir makale kaleme aldı.

'Daha sert yaptırımların geleceğine dair beklentiler' olduğunu aktaran Ant, bahsi geçen yeni yaptırımların hedefinin "Erdoğan'ın ‘çılgın projeleri'ni yapan şirketler" olabileceğine dikkat çekti ve bu havalimanlarını, köprüleri ve Kanal İstanbul'u kapsayan projeler için 200 milyar dolardan fazla yatırım yapıldığını ekledi.

Columbia Üniversitesi'nden Richard Nephew'ın değerlendirmesine de yer veren Ant, akademisyenin "ABD'nin Rusya'ya karşı izlediği yolu izleyerek Erdoğan'ı destekleyen büyük sermaye gruplarını hedef alabileceği" şeklindeki yorumunu aktardı.

Yorumlar

ihsan çinle beraber yaparız olur biter
hakan mutlaka :) adam marsta us kurup insanini yerlestirmeyi dusunuyor bir delinin nesini kiskansin ki....hic gulecegim yoktu
Ihsan abd başka devletlerin içişlerine karışamazsın sana bok yemek düşer