ABD: YPG'yle ilişkimiz tercih değil zorunluluk

Milli Savunma Bakanı Işık ile görüşen ABD Savunma Bakanı Mattis, YPG ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ilişkilerinin tercih değil zorunluluk olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
ABD: YPG'yle ilişkimiz tercih değil zorunluluk

SonHaberler | Haber Merkezi

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'e gelişinin ardından The Hotel Brussels'da ABD Savunma Bakanı James Mattis ile bir araya geldi. Gündemdeki konuların konuşulduğu zirvede, ABD Savunma Bakanı Mattis ABD'nin YPG ile ilişkisinin tercih değil zorunluluk olduğunu söyledi. Mattis ayrıca YPG'ye verilecek silahların geri alınmayacağı iddialarına da yanıt verdi.

Zirvede Katar Krizi Ele Alındı

Savunma Bakanı Fikri Işık ile ABD'li mevkidaşı arasında geçene görüşmede, bölgesel konular, Katar ambargosu, Suriye krizi ve ABD'nin YPG'ye verdiği silahlar ile terörle mücadele ve ikili ilişkiler ele alındı.

"İlişkimiz Tercih Değil"

Bakan Fikri Işık görüşmede, ABD'li mevkidaşına Türkiye'nin ABD'nin Suriye'de PYD /YPG ile ilişkisinden duyduğu rahatsızlığı iletti. ABD Savunma Bakanı Mattis ise ABD ve YPG ilişkisinin tercih olmadığını savundu. Mattis, PYD/YPG ile ilişiklerinin 'tercihten değil zorunluluktan kaynaklanan kısa dönemli geçici bir durum' olduğunu söyledi.

Mattis Haberleri Yalanladı

Mattis, Rakka operasyonunun ardından YPG'yi silahlandırmaya devam edecekleri ve verdikleri silahları geri almayacakları yönünde kendi ağzından yapılan haberleri de yalanladı.

Yorumlar

asım dünyayı vatandaşlarını aldatıyorlar abd niye zorunluluıkm olsun türkiye beraber yapalım demiyormu