ABD ve AB'den Libya seçimlerine destek

ABD ve AB'den Libya'da seçimlerin yapılması için yürütülen çabalara destek

Google Haberlere Abone ol
ABD ve AB'den Libya seçimlerine destek

ABD ve Avrupa Birliği (AB), Libyalı liderleri seçimlerin yapılmasını sağlayacak adımları tamamlamaya çağıran Birleşmiş Milletler (BM) Libya Özel Temsilcisi Abdoulaye Bathily’e destek verdi.

ABD'nin Trablus Büyükelçisi ve Libya Özel Temsilcisi Richard Norland, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bathily’nin, seçimlere yönelik sonraki adımları tamamlamak için Fas'ta varılan sonuçlardan yararlanma çağrısını güçlü bir şekilde destekliyoruz." ifadesini kullandı.

AB Libya Büyükelçisi Jose Sabadell de seçimlerin yapılması için yürütülen çabaları desteklediklerini duyurdu.

Sabadell, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Libyalı tarafları çözülmemiş tüm sorunları ele almaya ve krizi uzatmayı amaçlayan taktiklerden kaçınmaya çağırma konusunda BM Temsilcisi'ni desteklediklerini; Libya'nın, kurumlarının meşruiyetini tazeleyecek seçimlere ihtiyacı olduğunu belirtti.

- NE OLMUŞTU?

Libya Devlet Yüksek Konseyi ve Temsilciler Meclisinin altışar üyesinden oluşan Seçim Yasalarını Belirleme Komitesi, ülkede seçimlerin anayasal dayanağı olarak kabul edilen Anayasa Beyannamesi'ndeki 13. maddede değişiklik yapmak üzere Fas'ın kuzeybatısındaki Buznika kentinde bir süredir toplantılar düzenliyordu.

Komite üyelerinin Libya’da seçimlerin yapılmasının önünü açan yasaları 3 Haziran’da oy çokluğuyla kabul ettiği açıklanmıştı.

Buna karşın Devlet Yüksek Konseyinin 61 üyesinden 54’ü ile bazı Temsilciler Meclisi milletvekillerinin yanı sıra ülkenin en güçlü muhalefet partilerinden Adalet ve İnşa Partisi ile diğer bazı partiler, ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda Fas’taki toplantıdan çıkan sonuçları kabul etmediklerini duyurmuştu.

Yorumlar