ABD: Türkiye ile temas halindeyiz

Pentagon, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Fırat'ın doğusuna operasyon hazırlıkları tamamlandı" sözleriyle ilgili açıklamada bulundu. Pentagon Sözcüsü Sean Robertson; " Temas halindeyiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
ABD:  Türkiye ile temas halindeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Suriye'de Fırat'ın doğusunda 'kapsamlı ve etkili' bir operasyonun hazırlıkları tamamlandı" açıklamasının ardından Pentagon Sözcüsü Sean Robertson'dan açıklama geldi. Robertson, hem Türkiye hem de DSG ile temas halinde olduklarını açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Sean Robertson konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik planlı operasyon hakkındaki açıklamalarının farkındayız. Gerginliği azaltmak amacıyla Türkiye ve Demokratik Suriye Güçleri'yle (DSG) temas halindeyiz." ifadelerini kullandı.

TÜM TARAFARLAR GERİLİMİ TIRMANDIRMAKTAN KAÇINMALI
Pentagon Sözcüsü Robertson, Türkiye'nin NATO müttefiki ve DEAŞ'a karşı mücadele eden uluslararası koalisyonun kilit bir ortağı olduğunu belirtti. Türkiye'nin sınır güvenliğine tam bağlı olduklarını vurgulayan Robertson, şunları söyledi "Tüm tarafları gerilimi tırmandırmadan kaçınmaya ve en önemli görev olan DEAŞ'ın yenilgiye uğratılmasına odaklanmaya teşvik ediyoruz."

MENBİÇ'TEKİ ORTAK DEVRİYELER, İLERİYE DÖNÜK ÖNEMLİ BİR ADIM
Öte yandan Robertson, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompoe ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu arasında varılan Menbiç yol haritasının uygulanmasına bağlı olduklarının da altını çizdi.

Yol haritasına göre, Fırat'ın batısında bulunan Menbiç'te yakın bir zamanda Türkiye ve ABD'nin ortak devriyelerin başlaması bekleniyor. Robertson, "ABD ve Türk askeri, bu kritik görev için yan yana aktif bir şekilde eğitildi ve biz bu devriyelerin Menbiç'in yol haritasında ileriye dönük önemli bir adım olacağından eminiz" dedi.

‘DSG'YLE YAKIN BİR BİÇİMDE ÇALIŞIYORUZ'
DSG'nin hala DEAŞ'a karşı yürütülen mücadeleye bağlı bir ortak olduğunun altını çizen Pentagon Sözcüsü, "DEAŞ'a karşı savaş daha bitmedi ve bu savaş hala çok zor. Orta Fırat Nehri Vadisi'nde DEAŞ'a karşı operasyonların ortasında bulunan DSG'yle yakın biçimde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

‘PKK'NIN TEHDİTLERİNE KARŞI ZATEN TÜRKİYE'YLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ'

ABD'li yetkililerin, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarını ciddiye aldığını da söyleyen Robertson, "Bir NATO müttefiki ve DEAŞ ve diğer terör örgütlerine karşı çabalarda bir ortak olarak Türkiye'yle birlikte çalışmaya bağlılık gösteriyoruz. ABD'nin terör listesindeki PKK'nın Türkiye'nin güvenliğine oluşturduğu tehditle mücadelede Türkiye'yle birlikte zaten yakın çalışıyoruz" diye ekledi.

Yorumlar