ABD TikTok'un ülke genelindeki faaliyetlerini yasakladı

Amerikan menşeili şirketleri geride bırakmaya yeltenen Asyalı bütün şirketlere olduğu gibi TikTok'un sonu da yasaklanmayla bitti.

Google Haberlere Abone ol
Sen misin Amerikan firmalarını geride bırakan

ABD Ticaret Bakanı Willbur Ross yaptığı açıklamada Pazar gününden itibaren WeChat ve TikTok üzerinden yapılan işlemlerin yasaklanacağını duyurdu

Ticaret Bakanı Wilbur Ross, ABD’nin WeChat ve TikTok üzerinden yapılan işlemlerin bir kısmını Pazar gününden itibaren yasaklayacağını belirtti.

Ross Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD’nin WeChat ve çatı şirketi Tencent ile bağlantılı ABD'den ABD'ye işlemleri yasaklayacağını, ancak bunun Çin'deki faaliyeti etkilemeyeceğini söyledi. WebChat veya TikTok'un ABD'deki "uygulama mağazaları" yoluyla dağıtım, bakım ve güncellemeler dahil işlemler 20 Eylül'den itibaren yasaklandı.

Ticaret Bakanlığı Cuma günü yayınladığı bir duyuruda, “Başkan Donald Trump ByteDance’e ait TikTok’un oluşturduğu ulusal güvenlik tehdidinin 12 Kasım'a kadar çözülmesi koşulunu getirdi, eğer tehditler ortadan kalkarsa yasaklar kaldırılabilir” dedi.

Ağustos ayında Başkan Trump ABD yerleşiklerinin ve şirketlerinin Tencent’in WeChat’i ve Bytedance’in TikTok’u ile iş yapmalarını yasaklamıştı. Bytedance, başkanın güvenlik endişelerinin giderilmesi amacıyla, TikTok hisselerinin satışı için Oracle Corp ile bir süredir pazarlık halindeydi.

Yorumlar

Ahmet top Ben