ABD kafa kesen DEAŞ'lıları bölgeden kaçırdı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyine operasyon başlatmasının ardından ABD, terör örgütü PKK/YPG/PYD kontrolündeki bölgede bulunan El-Hol Kampı'ndaki iki DEAŞ'lı teröristi başka bir bölgeye götürdüğü belirtildi. Trump, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
ABD kafa kesen DEAŞ'lıları bölgeden kaçırdı

Amerikan basınında yer alan haberlere göre, ABD'li gazeteci James Foley'nin 2014 yılında başını keserek infaz eden ve terör örgütü DEAŞ tarafından esir tutulan diğer Amerikan vatandaşlarını da öldürdüğüne inanılan İngiliz vatandaşı El Shafee Elsheikh ve Alexanda Kotey El-Hol Kampı'ndan çıkarılıp ülke dışına transfer edildi. İki teröristin başka bölgeye nakledildiği ABD Başkanı Trump tarafından duyuruldu.

NEREYE GÖTÜRÜLDÜKLERİ BİLİNMİYOR

“Beatles” lakabıyla bilinen iki DEAŞ militanın nereye götürüldüğüne dair ABD'li yetkililer tarafından her hangi bir bilgi verilmezken, Washington Post gazetesi PKK kontrolündeki bölgeden ABD askerleri tarafından alınan 2 teröristin Irak'taki ABD üssüne götürüldüğünü iddia etti.

Amerikan vatandaşlarının başını kesen iki teröristi ülkesinde yargılamak isteyen ABD, teröristlerden birinin ailesinin İngiliz hükümetine teröristin İngiltere'de yargılanması için açtığı dava sebebiyle teröristleri transfer edemiyor.

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Trump: Türkiye'nin ya da Kürtlerin kontrolu kaybetmesi olasılığına karşın ABD, Beetles olarak bilinen ve Suriye'de baş keserek infaz gerçekleştiren 2 DEAŞ militanını gözetimine aldı ve Suriye'den çıkartarak ABD tarafından kontrol edilen güvenli bir bölgeye getirdi. Onlar kötünün de kötüsü.

Yorumlar