Trump, korona aşısı için Alman bilim insanlarına para mı teklif etti?

Korona virüsü dünyayı etkisi alırken Alman gazetesi Welt am Sonntag, ABD Başkanı Donald Trump için ilginç bir iddiayı ortaya attı.

Google Haberlere Abone ol
Trump, korona aşısını ele geçirmek istiyor!

Alman gazetesi yeni korona virüse karşı aşı geliştirmeye çalışan ABD Başkanı Donald Trump aşının haklarını 'sadece ABD için' almak amacıyla Alman bilim insanlarına yüksek para önderdiğini iddia etti. Trump'ın Alman firması yetkililerine kesenin ağzını açtığı ve aşının haklarını 'sadece ABD için' almak istediği belirtildi.

İddianın ortaya atılmasından sonra Alman hükümet yetkililerinin korona virüsüne karşı aşı üretimi konusunda çalışan CureVac şirketi ile irtibata geçtiği ileri sürüldü.


ŞİRKET İKİ FORMULÜ TEST EDECEK

CureVac’ın eş kurucusu ve üretim direktörü Florian von der Mülbe, cuma günü Reuters’a yaptığı açıklamada birkaç olası aşı için araştırma yaptıklarını ve en gelecek vaat eden iki formülün klinik test için seçileceğini söylemişti. Şirketin, haziran veya temmuzda deneysel bir aşı geliştirmiş olmayı ve bu tarihte insanlar üzerinde deneme için izin almayı umduğu belirtilmişti.

ANİDEN CEO DEĞİŞTİRDİLER

Die Welt’in haberine göre, CureVac’ın 2 Mart tarihinde CEO’su olan Daniel Menichella korona virüsü aşısına ilişkin gelişmeleri ele almak için Beyaz Saray’da Trump ve ilgili yetkililerle biraraya geldi. CureVac, bu görüşmeden sonra 11 Mart tarihinde CEO değişikliğine gitti, yeni CEO’nun Ingmar Hoerr olacağı açıklandı. Bu karar için kamuoyuna bir gerekçe verilmedi.

Yorumlar