AA'nın, darbe girişimi kitabı dağıtıldı

Anadolu Ajansı, "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" isimli kitabını Taksim Meydanı'nda dağıtmaya başladı

Google Haberlere Abone ol
AA'nın, darbe girişimi kitabı dağıtıldı
Anadolu Ajansı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin kronolojisini ve darbe girişimi sonrası tepkileri ele alan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" isimli kitabını, Taksim'de ücretsiz dağıtmaya başladı.

Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde kitabın dağıtımının yapıldığı AA standına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Anadolu Ajansı Uluslararası Pazarlama ve Satış Müdürü Zemçi Zübeyir Somuncu, kitap hakkında AA muhabirine yaptığı açıklamada, meydanlarda hayatı pahasına gayret gösteren, bu elim darbe girişiminde olaylara yerinde tanıklık ederek fotoğraf ve görüntü çeken arkadaşlarının, bu yaptığı çalışmalara katkı olsun, halkın evlerinde bu demokrasi bayramını her zaman hatırlayabilmeleri, arşiv olarak saklayabilmeleri için bu kitabı hazırladıklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ricasıyla, demokrasi uğruna insanların sokaklara çıktığını anımsatan Somuncu, "Hayatları pahasına her gün meydanları dolduran bu insanlara bir vefa ve şehitlerimizi her daim yad etmek için bu kitabı hazırladık.Bu günlerin anısına bu kitabı, bu meydanlarda halkımıza ücretsiz olarak dağıtma gayesiyle bir çalışma başlattık." dedi.
Somuncu, kitabın iki gün boyunca İstanbul'da ücretsiz dağıtılacağını, ayrıca internet üzerinden Anadolu Ajansı'na başvuranlara da kitabın posta yoluyla ulaştırılacağını bildirdi.

Kitabın içeriği hakkında bilgi veren Somuncu, "Kitapta bir anlamda darbe girişiminin kronolojisi var. Darbecilerin o anki durumunu gösteren ibretlik fotoğraflar da mevcut." dedi.

Yorumlar