7 kıtadan topladığı koleksiyonunu Afrikalı yetimlere bağışladı

Mevlana Üniversitesi Öğretim Üyesi Emir Köksal, dünyanın 34 farklı ülkesinden edindiği ve 16 yıllık çabası olan koleksiyonunu Afrikalı yetim çocuklar için Kimse Yok Mu Derneği’ne bağışladı.

Google Haberlere Abone ol
7 kıtadan topladığı koleksiyonunu Afrikalı yetimlere bağışladı

Mevlana Üniversitesi Öğretim Üyesi Emir Köksal, dünyanın 34 farklı ülkesinden edindiği ve 16 yıllık çabası olan koleksiyonunu Afrikalı yetim çocuklar için Kimse Yok Mu Derneği’ne bağışladı. Köksal’ın dünyanın 7 kıtasındaki ülkelerden edindiği koleksiyonunda çok sayıda anahtarlık, buz dolabı süsü, kupa bardaklar, kartpostallar, çakmaklar ve tshirtler bulunuyor.

Akademisyen Emir Köksal, Afrikalı yetim çocuklar için 16 yıllık emeğini Mevlana Üniversitesi’nde satışa çıkardı. Akademik amaçlı yurt dışı seyahatleri ve gezi programlarında gittiği her ülkeden anahtarlık, kartpostal, çakmak ve para gibi ürünleri hatıra olarak alan Köksal’ın çalışması 16 yılda 450 parçalık bir koleksiyona dönüşmüş. Koleksiyonda Japonya, Hawaii Adaları, Malta, İzlanda, Singapur, Çin, Bahamalar, Azor Adaları, Kosta Rika ve Mısır gibi çok farklı ülkelerden eşyalar bulunuyor.

Üniversite öğrencilerinin açtığı stantta koleksiyonun bazı parçaları tek tek satılırken anahtarlık ve paralar toplu olarak açık arttırma ile satılacak. Mevlana Üniversitesi’nde yapılan müzayedede 34 farklı ülkeden kartpostal, para, maskot koleksiyonları, buzdolabı süsü, tshirt, kupa koleksiyonlarını da içeren 450 parçalık eşya sergileniyor. Koleksiyonda Sovyetler Birliği ve Osmanlı’dan kalma paraların yanı sıra 20 ülkeden 95 adet para, 24 ülkeden 153 kartpostal, 23 ülkeden 70 maskot, 13 ülkeden 30 adet buzdolabı süsü, 16 ülkeden 31 kupa, 8 ülkeden 28 tshirt, ayrıca çeşitli ülkelerden 30 parça eşya bulunuyor.

Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, koleksiyonu Afrikalı yetimler için derneğe bağışlayan öğretim üyesine teşekkür etti. Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi olarak her zaman mağdurun yanında olduklarını ifade eden Aşçı, koleksiyondan elde edilecek geliri yetim çocuklar için kullanacaklarını vurguladı. Suriye kanayan bir yana olmaya devam ettiğini hatırlatan Aşçı, “Bu konuda ciddi manada çalışmalar yapıyoruz. Oradaki mağdur insanlara gıda ve diğer ihtiyaçlar konusunda yardım çalışmalarımız devam ediyor. Tabi bu çerçevede yetimlerle alakalı bir çalışmamız da var. Bu hususta çok değerli bir öğretim üyesi arkadaşımız 16 yıldır dünyanın 34 ülkesinden edindiği koleksiyonunu Kimse Yok Mu Derneği adına satışa arz etti. Bu amaçla bir araya geldik. Bu koleksiyonun Kimse Yok Mu Derneği adına yetim çocuklar için satışının yapıldığını duyurmak istiyoruz. Koleksiyona ilgi duyan ve her hangi bir ürünü satın almak isteyen olursa derneğimizle irtibata geçmesini istiyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar