'Kılıçdaroğlu kontrolünü kaybetmiş gibi konuşuyor'

"Gazi Meclis'te O Gece" kitabının yazarı AK Parti'li Ünüvar: "CHP Grup Başkanvekilleri Gök ve Özel'in kitapta yer alan açıklamalarında, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun o darbe ile ilgili üzüntüleri yer almıştı" dedi.

Google Haberlere Abone ol
'Kılıçdaroğlu kontrolünü kaybetmiş gibi konuşuyor'

"Gazi Meclis'te O Gece" kitabının yazarı AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, CHP Grup Başkanvekilleri Levent Gök ve Özgür Özel'in kitapta yer alan açıklamalarında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun o darbe ile ilgili üzüntülerinin yer aldığını belirterek, "Akıncı Üssü'nde yaşananlarla ilgili iddianameyi hadi okumadı diyelim, kendi grup başkanvekilleriyle yaptığı konuşmaları da mı hatırlamıyor? Darbe kontrollü darbe filan değil ama Kılıçdaroğlu, sanki kontrolünü kaybetmiş gibi konuşma yapıyor." dedi.

Ünüvar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimi için kullandığı "kontrollü darbe" iddiasına ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarını büyük bir hayret ve üzüntüyle dinlediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da haklı olarak çok sert tepki gösterdiği Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe teşebbüsüne "Kontrollü darbe" diyerek, adeta o darbeyi küçümsediğini ve yok saydığını vurgulayan Ünüvar, şöyle konuştu:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu sözlerini çok garipsedim. 15 Temmuz günü birçok milletvekili gibi biz de Meclis'teydik. Hatta o günle ilgili, kamuoyunun takdirine sunduğum, ‘Gazi Meclis'te O Gece' diye çok önemli bir çalışma yaptım. O çalışma için AK Parti, CHP ve MHP'den o gün Meclis'te bulunan arkadaşlarla görüşmeler yaptım, onlardan birtakım bilgiler aldım. CHP milletvekillerinin, özellikle Grup Başkanvekilleri Sayın Levent Gök ve Sayın Özgür Özel'in açıklamalarında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun o darbe ile ilgili üzüntüleri yer almıştı. Bu açıklamalardan sonra, acaba diyorum o gün gerçekten CHP Grup Başkanvekilleri, Sayın Kılıçdaroğlu ile mi konuştu veya Kılıçdaroğlu o gün konuştuklarını unuttu mu, hatırlamıyor mu?

Akıncı Üssü'nde yaşananlarla ilgili iddianamede darbecilerin açıklamaları vardı. Hadi onu okumadı diyelim, kendi grup başkanvekilleriyle yaptığı konuşmaları da mı hatırlamıyor? Darbe kontrollü darbe filan değil ama CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, sanki kontrolünü kaybetmiş gibi konuşma yapıyor. Hakikaten Kılıçdaroğlu'nu ayıplıyorum. 249 şehidimizin olduğu, 2 bin 193 vatandaşımızın gazi olduğu, kendi vekillerinin o gün Meclis'te bombalar altında sabaha kadar beklediği hain darbe teşebbüsünü bu kadar küçümsemesini ve anlamsızlaştırmaya çalışmasını hayretle karşılıyorum, inanamıyorum."

Necdet Ünüvar, "Gazi Meclis'te O Gece" kitabında, Levent Gök'ün, "Kendisini ziyarete gelen 40 günlük torununu bırakarak", Özgür Özel'in ise "Bursa'da kayınbiraderinin nişanına gitmek için hazırlanırken, darbe teşebbüsünü öğrenip 3 arkadaşı ile zor şartlarda" Meclis'e geldiklerine ilişkin anlatımlarının yer aldığını kaydetti.

"Galiba kitabı okumamış"

Kitapta ayrıca, gece yarısı bombalar atılırken, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Özgür Özel'i aradığını ancak ulaşamadığını, hatta bir başka milletvekili üzerinden ulaşarak durumunu sorduğuna ilişkin sözlerin de yer aldığını aktaran Ünüvar, "Bu kitabı Sayın Kılıçdaroğlu'na da göndermiştim. Galiba o kitabı okumamış. Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz günü İstanbul'da olduğunu, bir parti yetkilisinin evinde darbeyi öğrendiğini ifade ediyor. Kılıçdaroğlu'nun o gün gerek Levent Gök gerekse Özgür Özel ile yaptığı ifade edilen konuşmaları ya yapmadı veya unutmuş görünüyor." ifadesini kullandı.

AK Parti'li Ünüvar, kitabın 495. sayfasında, CHP Grup Başkanvekili Gök'ün, "İnanılır gibi değil, gerçekten bir insanlık suçu işlenmiştir o gün, böyle bir tablo içerisinde o akşam yaşanılan travma kolay giderilecek bir travma değildir. Nasıl oluyor da bu insanlar bu noktaya gelebiliyor, nasıl oluyor da bu denli gözleri dönebiliyor, nasıl oluyor da bu denli insanlıktan çıkmış gibi bir vahşet içerisinde bombalar atılabiliyor. Bunları hepimizin sorgulaması ve bunun üzerine gitmesi lazım, yani vahim bir tablo." değerlendirmesini yaptığını bildirdi.

"Evet oyunun travmasını mı yaşıyor?"

Necdet Ünüvar, şu görüşlerini aktardı:

"Kemal Kılıçdaroğlu kitapta yer alan, Levent Gök ile yaptığım röportajın sadece bu bölümünü bile okusa, dünkü açıklamadan, emin olun kendisi de utanır. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü ile ilgili yaptığı bu açıklamayla, hadi AK Parti ve MHP milletvekillerini düşünmüyor, kendi milletvekillerini de açığa düşürüyor. Kendi milletvekillerinin o gece bombalar altında beklemesini de anlamsızlaştırmaya çalışıyor, onlara karşı da haksızlık yapıyor. Sayın Kılıçdaroğlu herhalde kontrolünü kaybetmiş ki böyle konuşuyor. 'Acaba halk oylamasında çıkacak muhtemel bir evet oyunun travmasını mı yaşıyor' diye de düşünmeden edemiyorum. Çünkü, CHP sözcülerinden farklı farklı garip açıklamalar görüyorum ama 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü gecesi Meclis'te yaşananları kitaplaştırmış bir kişi olarak söylüyorum, Sayın Kılıçdaroğlu'nu çok ayıplıyorum, Kılıçdaroğlu'na hiç ama hiç yakışmadı. Kendi ülkesine karşı da büyük bir ayıp işlemiştir."

Yorumlar