"Kartallar gibi yüksekten uçacağız"

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: - "Bu millete sıradan millet muamelesi yapanlara 'dur kardeşim' diyen bir yolculuğu inşallah önümüzdeki dönemde çok daha güçlü ve istikrarlı hale hep beraber getireceğiz" - "150 yıldır bu millete kır tavuğu muamelesi yapanlar şunu bilsin ki bu millet kır tavuğu, civcivi muamelesi görecek millet değildir. Kartallar gibi yüksekten uçacağız"

Google Haberlere Abone ol
"Kartallar gibi yüksekten uçacağız"

ADANA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu millete sıradan millet muamelesi yapanlara 'dur kardeşim' diyen bir yolculuğu inşallah önümüzdeki dönemde çok daha güçlü ve istikrarlı hale hep beraber getireceğiz. 150 yıldır bu millete kır tavuğu muamelesi yapanlar, şunu bilsin ki bu millet kır tavuğu, civcivi muamelesi görecek millet değildir. Kartallar gibi yüksekten uçacağız." dedi.

Müezzinoğlu, Adana'da bir otelde düzenlenen "Balkanlı Soydaşlarla Buluşma" toplantısında, Balkanları ve Rumeli'yi teneffüs etmenin kendisi için ayrı bir huzur ve mutluluk kaynağı olduğunu belirtti.

Balkanlar'ın 150 yılda çok ağır bedeller ve ağır sıkıntılar yaşadığını anlatan Bakan Müezzinoğlu, bu bedelleri ve sıkıntıları ana vatanla ve ana vatandaki bu büyük millete başlarını yaslayarak azalttıklarını ifade etti.

Müezzinoğlu, geleceği ait umutlarını ve güvenlerini hiçbir zaman kaybetmediklerini vurgulayarak, "Bugün Balkanlar'ın hangi noktasına gidersek, gidelim oradaki vatandaşlarımıza 'ne istiyorsunuz' diye sorduğumuzda, 'Türkiye güçlüyse biz burada güçlüyüz' cevabını veriyorlar. Çünkü gerçekten bizim bu büyük milletin ferdi olmanın ve bu genç cumhuriyete her zaman güvenebilme duygusu bizim en büyük gücümüz ve en büyük zenginliğimiz." diye konuştu.

- "Bu millet için her şey yapılır"

Türk milleti adına 15 Temmuz gecesinin çok karanlık bir gece olduğunu anımsatan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama ertesi sabah hepimizi yine umutla, güvenle ve birlikte büyük hedeflere yürüyecek şekilde yolumuza devam ettik. 249 şehidimiz oldu. Bunların arasında kadınlarımız, gençlerimiz ve ülkesi ve milleti için seve seve canını feda etmeye hazır yüz binler var. 16 Temmuz sabahı şehitlerimiz, gazilerimiz bu ülkeye ve millete yükümüzü ve sorumluluğumuzu arttırdı. Bu milletin geleceğiyle ilgili şehitlerimizin hak ve hukukunu taşıyabilmek, milletin de yarınlarını bugünden daha iyi yapabilme sorumluluğumuz arttı."

Bakan Müezzinoğlu, darbeye karşı gösterilen direnişin önemine değinerek, "Onlar cesaretleriyle, canı pahasına işte bize bu akşamı hediye ettiler. O akşam o şehitler sokağa çıkmasaydı, o gazilerimiz tankların önüne başlarını koymasaydı, kadınlarımız, o eli silah tutan hainin karşısında 'senin silahın olabilir, benim yüreğim var. Gücün yetiyorsa bas hadi tetiğe' deme cesareti göstermeseydi, bugün muhtemelen bu salonda bir arada olmayacaktık. Bizim bu ülke ve millet adına daha çok sorumluluklarımız arttı. Ama bir taraftan da öz güvenimiz arttı. Bu millet için her şey yapılır." değerlendirmesinde bulundu.

- "Kartallar gibi yüksekten uçacağız"

Türkiye'yi ve bu milleti muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki o hedefe taşımak zorunda olduklarına işaret eden Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Bunu Atatürk'ün gölgesine yan gelip yatarak başaramayız. Atatürk'ü kullanarak başaramayız. Tam aksine o ideallere birlikte yürüyerek başarabiliriz. O nedenle önümüzdeki dönemde milleti, milletin değerlerini merkeze alan, milletin değerleriyle yürüyen, milli iradeyle yürüyen bir anlayışı, güçlü ve istikrarlı bir noktaya taşımak durumundayız. Türkiye o zaman Almanya'yla daha güçlü yarışsın. Türkiye o zaman kendisine kurulan tuzakları daha güçlü bozabilsin. İki de bir sıradan bir millet, ülke muamelesi görmesin."

Bakan Müezzinoğlu, bu ülkeye ve millete sıradan millet, sıradan ülke muamelesi yapanların artık eski Türkiye'de kaldığını belirterek, "Yeni Türkiye'de 80 milyon Türkiye'nin birlik ve beraberliğiyle bu millete yanlış yapan kim varsa, bedelini ödeyecek. Bu milletin hak ve hukukuna saygı duyan kim varsa başımızın üzerinde yeri olacak. Bu millete sıradan millet muamelesi yapanlara 'dur' kardeşim diyen bir yolculuğu inşallah önümüzdeki dönemde çok daha güçlü ve istikrarlı hale hep beraber getireceğiz. 150 yıldır bu millete kır tavuğu muamelesi yapanlar, şunu bilsin ki bu millet kır tavuğu, civcivi muamelesi görecek millet değildir." diye konuştu.

Yorumlar