30 Ağustos Zafer Bayramı

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu: - "Gazi Mustafa Kemal önderliğinde 26 Ağustos 1922'de Afyon Kocatepe'de başlayan, 30 Ağustos'ta zafer ve kahramanlıkla taçlanan Büyük Taarruz'un mirasını, kahraman ecdadımızın ve ulusumuzun bizlere bıraktığı milli şuuru, azimle geleceğe taşımak en asli görevimizdir"

Google Haberlere Abone ol
30 Ağustos Zafer Bayramı

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Gazi Mustafa Kemal önderliğinde 26 Ağustos 1922'de Afyon Kocatepe'de başlayan, 30 Ağustos'ta zafer ve kahramanlıkla taçlanan Büyük Taarruz'un mirasını, kahraman ecdadımızın ve ulusumuzun bizlere bıraktığı milli şuuru, azimle geleceğe taşımak en asli görevimizdir." değerlendirmesini yaptı.

Sarıeroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, asırlardan asırlara, nesillerden nesillere destanlaşan zaferlerin, aziz milletin esareti cesaretle yok ederek vatan ve millet aşkıyla ördüğü istiklal ve istikbal mücadelesinin gurur abidesi olduğunu belirtti.

Kazanılan zaferlerin, bağımsızlığı karakter benimseyen bir ecdadın dünya üzerinde emsali görülmemiş milli mücadelesinin onur nişanesi olduğunu vurgulayan Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal önderliğinde 26 Ağustos 1922'de Afyon Kocatepe'de başlayan, 30 Ağustos'ta zafer ve kahramanlıkla taçlanan Büyük Taarruz'un mirasını, kahraman ecdadımızın ve ulusumuzun bizlere bıraktığı milli şuuru, azimle geleceğe taşımak en asli görevimizdir. Ülkemizin, devletimizin temellerinde yer alan yüksek vatan sevgisi, bağımsızlık aşkı, hangi şart altında olursak olalım her zaman diri kalacak, yolumuza ışık tutmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere vatanımızın bütünlüğü, milletimizin bekası ve istikbali uğruna mücadele veren kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle yad ediyorum."

Yorumlar