"3. Bitlis Tanıtım Günleri"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Bitlis Çok Yakın" temasıyla Maltepe Etkinlik Alanı'nda açılan, "3'üncü Bitlis Tanıtım Günleri" stantlarını ziyaret etti.Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı...

Google Haberlere Abone ol
"3. Bitlis Tanıtım Günleri"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Bitlis Çok Yakın" temasıyla Maltepe Etkinlik Alanı'nda açılan, "3'üncü Bitlis Tanıtım Günleri" stantlarını ziyaret etti.

Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz ile Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu'nun da katıldığı açılışta, bu yıl 3'üncüsü düzenlenen etkinliğin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Bitlis'in, tarihi ve tabii zenginliklere sahip bir şehir olduğunu ifade eden Şahin, "Ülkemizde ve ülke dışında daha fazla tanınmayı hak eden, insanların daha fazla tanıması gereken bir yer. Bizler, İstanbullular elimizden gelen yardım ve desteği vermek istiyoruz. Yanınızdayız, yakınınızdayız. Bunun böyle bilinmesini arzu ediyorum." dedi.

Bitlislilerin, İstanbul'da kendilerini misafir gibi hissetmemeleri gerektiğini dile getiren Şahin, şunları söyledi:

"Çünkü burada birçok Bitlisli dostumuz, İstanbul'un ve dolayısıyla Türkiye'nin ekonomisine, sosyal kalkınmasına, kültürüne ve sanatına çok ciddi katkılar sunuyorlar. Çok ciddi müesseseler kurdular, kurmuşlar ve girişimleri var. Bu nedenle siz aynı zamanda Bitlis'ten İstanbul'a geldiğinizde kendi şehrinize de gelmiş oluyorsunuz. Vatanın doğusu, batısı, güneyi, kuzeyi vatandır. Ve hepimiz için, her bir çakıl taşıyla, her bir santimetre karesine canımızı, kanımızı feda edeceğimiz kadar da önemlidir."

Konuşmanın ardından Şahin'e, burada bulunan milletvekili Demiröz ve Vali Ustaoğlu tarafından plaket edilerek, Bitlis bastonu hediye edildi.

Yorumlar