3 Aralık Dünya Engelliler Günü

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: - "Engelliler görmezden geliniyor. Türkiye'de henüz engellilerle ilgili somut ve süreklilik arz eden politikalar gündeme alınmamakta, günü kurtarmaya dönük politikalar süslenerek, halka sunulmaktadır" - "Engellilere her yıl 3 Aralık'ta sözler verilip, birgün sonra unutulmaktadır"

Google Haberlere Abone ol
3 Aralık Dünya Engelliler Günü

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Engelliler görmezden geliniyor. Türkiye'de henüz engellilerle ilgili somut ve süreklilik arz eden politikalar gündeme alınmamakta, günü kurtarmaya dönük politikalar süslenerek, halka sunulmaktadır. Engellilere her yıl 3 Aralık'ta sözler verilip, birgün sonra unutulmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Ağbaba, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kanunlardan "özürlü" ibaresinin çıkarıldığını ancak zihinlerin hala engelli olduğunu savundu.

Engellilerin yıllardan bu yana boş vaatlerle oyalanarak, ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü ileri süren Ağbaba, TBMM'de görme engelli bir danışman ile çalıştığını, engellilerin yaşadığı sıkıntıları ve zorlukları ilk ağızdan duyduğunu aktardı.

Engellilerin sorunlarının araştırılması, insanca yaşayabilecekleri ortamların hazırlanması için bugüne kadar çok sayıda araştırma ve soru önergesi verdiğini vurgulayan Ağbaba, "Engelliler, hala evlerinde hapis. Hala okuma yazma oranı son derece düşük. Engelliler görmezden geliniyor. Türkiye'de henüz engellilerle ilgili somut ve süreklilik arz eden politikalar gündeme alınmamakta, günü kurtarmaya dönük politikalar süslenerek, halka sunulmaktadır. Engellilere her yıl 3 Aralık'ta sözler verilip, bir gün sonra unutulmaktadır." ifadelerini kullandı.

Ağbaba, fırsat tanındığı zaman toplumun en çok üreten kesimi olmaya aday engellilerin, Türkiye'de halen istihdam, eğitim, ulaşım ve erişim alanlarında sorunlarla karşılaştığını savunarak, "Zihinlerdeki engeli aşmak için engellilerin hayata eşit katılımını sağlamak için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar