29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: -"Çağdaşlaşmanın, aydınlanmanın ve demokrasinin yolunu açan Cumhuriyet değerlerine her koşulda sahip çıkmak bugün her zamankinden daha çok önem kazanmıştır"

Google Haberlere Abone ol
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na doğru

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Çağdaşlaşmanın, aydınlanmanın ve demokrasinin yolunu açan Cumhuriyet değerlerine her koşulda sahip çıkmak bugün her zamankinden daha çok önem kazanmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Torun, Cumhuriyeti'n ilanının 94. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, yüce Atatürk'ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet'in 94. yılını büyük bir kıvançla kutlamanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

Cumhuriyet'in Türk ulusunun eşsiz bir mücadele ile dünya tarihine altın harflerle yazılmış bir bağımsızlık savaşının sonucu olduğunu aktaran Torun, "Geleceğe olan inancımızdır." ifadesini kullandı.

Torun, Cumhuriyet'in, Türk milletinin her ferdinin büyük bir inançla mücadele ederek kazandığı bağımsızlık ve özgürlük zaferi olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin kuvvetler ayrılığı ilkesini yok sayan, toplumsal barışı ve adaleti derinden sarsan bir siyasi iktidarın yönetiminde ulusal ve uluslararası her alanda çok sıkıntılı süreçlerden geçtiğini bildiren Torun, şu görüşlerini paylaştı:

"Cumhuriyet demek demokrasi demektir. Cumhuriyet'i özümseyemeyen, tüm değerlerini tersinden okuyan bir siyasi anlayışın, demokrasiyi içselleştirmesi mümkün değildir. Cumhuriyet'i hala anlayamayanların kanlı Ortadoğu coğrafyasına bakmaları yeterli olacaktır."

Torun, yaşanan karanlık günlerden aydınlığa çıkış yolunun ise Cumhuriyet'in temel değerlerinde bulunduğuna işaret ederek, "Türkiye Cumhuriyeti laik, demokratik, çağdaş bir ülkedir. Özgür ve bağımsız yaşamayı isteyen her Türk insanının en önde gelen görevi de Cumhuriyetin kuruluş felsefesini yaşatmak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Bugün, çağdaşlaşmanın, aydınlanmanın ve demokrasinin yolunu açan Cumhuriyet değerlerine her koşulda sahip çıkmak bugün her zamankinden daha çok önem kazanmıştır. Şüphesiz ki, Türk ulusu, Cumhuriyet rejimi dışındaki hiçbir rejime asla izin vermeyecektir. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yılında tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, tarihimizin en büyük çağdaşlaşma ve değişim hamlesi olan Cumhuriyet'imizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, O'nun kahraman silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi, sonsuz gönül borcu ve şükranla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum." ifadesini kullandı.

Yorumlar