29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

- MHP Genel Başkan Yardımcısı Adan: "Türkiye'nin hikayesi, çeliği delen su damlasının, imkana baş eğdiren imanın hikayesidir. Türkiye'nin hikayesi, isimleri unutulmuş kahramanların, Anadolu'nun her karışına süngülerle yazdığı bir kahramanlık destanıdır" - "Seneler evvel bu destana engel olmaya çalışanların hayalleri nasıl bu toprakların en derinine gömüldüyse 94 yıl boyunca bu destanı unutturmaya çalışanlar nasıl amaçlarına ulaşamadıysa şimdi de Türkiye'nin destanı yok edilemeyecektir. 2023'e uzanan yollar, 1923 ruhundan alınan ilham ve ışıkla aydınlatılacaktır"

Google Haberlere Abone ol
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "Türkiye'nin hikayesi, çeliği delen su damlasının, imkana baş eğdiren imanın hikayesidir. Türkiye'nin hikayesi, isimleri unutulmuş kahramanların, Anadolu'nun her karışına süngülerle yazdığı bir kahramanlık destanıdır." ifadelerini kullandı.

Adan, yayımladığı mesajla Cumhuriyetin 94'üncü yıl dönümünü kutladı.

Cumhuriyetin, milletin iradesine güven duymayı temel alan yönetim biçimi olduğunu vurgulayan Adan, millete kıymet vermenin ve inanmanın, ülkenin geleceğini milletin tayin etmesini dileyen cumhuriyetçilerin temel refleksleri olması gerektiğini belirtti.

Cumhuriyet birikiminde ilk harcı karanların, Türk milliyetçiliğinin ana güzergahını çizen kadrolarla aynı isimler olduğuna işaret eden Adan, Türkiye Cumhuriyeti devletinin istiklal ve istikbalinin, vaktiyle Malazgirt'te şahlanan ruhun Sakarya Meydanı'nda yeniden hayat bulmasıyla kurtarıldığını kaydetti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin zaman içinde geldiği noktanın, bütün vatandaşlar açısından memnuniyet verici olduğunu belirten Adan, şöyle devam etti:

"Kanla ve irfanla kurulan vatan çatısı artık 80 milyondan fazla insanı huzurla barındırmaktadır. Temiz Anadolu toprağının kalbine, Ankara'ya besmele ile ekilen tohum, geçen yıllar içinde durmaksızın boy atmış ve gölgesi bütün insanlığı saran bir çınar olma yolunda ciddi mesafe kat etmiştir. Bu noktaya erişmemizde, devlet yöneticilerinin hepsinin katkısı olduğu aşikardır fakat belirli bir ismin katkısını ön plana çıkarmak, bu ülkenin kurucu iradesini ortaya koyan liderin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaptıklarını inkar hem bu ülkeye hem de hakikate ihanettir."

- "Osmanlı şerbetçisi görünümlü sözde tarihçiler"

Bazı kesimlerin, devlet ciddiyetinin ayrılmaz parçası olan bu hassasiyeti aradan geçen zaman içinde bir türlü kavrayamadıklarına dikkati çeken Adan, mesajında şu değerlendirmede bulundu:

"Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kerkük meselesinden bahsederken 'Ecdadımız Gazi Mustafa Kemal, Misakımilli ile Kerkük'e kadar bu hattı çizmediler mi' diye sorduğu bu günlerde, Gazi Paşa'ya iftiranameler düzen Osmanlı şerbetçisi görünümlü sözde tarihçilerin hala makbul sayılması akıl karı değildir. Tıyneti belirsiz, ilmi yetersiz, amacı meçhul şarlatanların hezeyanlarıyla tarihin yalçın gerçekliğine çamur sıçratarak düzenlenmeye çalışılan karartma operasyonu, sadece Gazi Mustafa Kemal'in aziz hatırasına değil, büyük Türk milletine hakarettir.

Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milliyetçiliği, bu devleti, bu milleti ufukların ötesine taşıyacak iki kanattır. Bunlara saldıran her kimse ya gizli ve kötü niyetlerin uygulayıcısı yahut da ipleri uzaktan yönetilen bir kukla tiyatrosunun parçasıdır. Mütareke döneminde memlekete ayak basan işgalciler ile 15 Temmuz günü millete kurşun saçanlar arasında nasıl bir niyet birlikteliği varsa milletin namusuna el uzatan istilacıyla 'İstiklal Harbini Yunan kazansaydı' sözüne kıymet verenler arasında da böyle bir irtibat vardır."

- "MHP'nin duruşu, Mehmetçik'in süngüsü kadar keskin olacak"

MHP'nin, Yahya Kemal Beyatlı'nın "Galip et, çünkü bu son ordusudur İslam'ın" şeklinde tasvir ettiği Türk neferleriyle aynı safta olduğunu vurgulayan Adan, şunları kaydetti:

"Milliyetçi Hareket Partisi, Malazgirt ile Sakarya'yı, Feth-i Mübin ile Çanakkale Zaferi'ni birleştiren bir köprüdür. Bu tavrı da kıyamete dek sürdürecektir. Türkiye'nin hikayesi, çeliği delen su damlasının, imkana baş eğdiren imanın hikayesidir. Türkiye'nin hikayesi, isimleri unutulmuş kahramanların, Anadolu'nun her karışına süngülerle yazdığı bir kahramanlık destanıdır. Seneler evvel bu destana engel olmaya çalışanların hayalleri nasıl bu toprakların en derinine gömüldüyse 94 yıl boyunca bu destanı unutturmaya çalışanlar nasıl amaçlarına ulaşamadıysa şimdi de Türkiye'nin destanı yok edilemeyecektir. 2023'e uzanan yollar, 1923 ruhundan alınan ilham ve ışıkla aydınlatılacaktır. Buna direnenlere karşı MHP'nin duruşu, Mehmetçik'in süngüsü kadar keskin olacaktır."



Yorumlar