2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış töreni

- Başbakan Yıldırım: (3) - "Farklı dil ve lehçelerde eğitimin önünü açtık, engelleri kaldırdık. Bölücü örgütlerin istismarı olan, oyuncağı olan bu silahlarını da ellerinden aldık" - "Sadece matematik, fizik, sosyal bilgiler, tarih okumuyoruz. İstersek Kur'an-ı Kerim'i, mukaddes kitabımızı da okuyoruz, siyer derslerini de Peygamberimizin hayatını da okullarda ders olarak koyduk"

Google Haberlere Abone ol
2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış töreni

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, farklı dil ve lehçelerde eğitimin önünün açıldığını belirterek, "Bölücü örgütlerin istismarı olan, oyuncağı olan bu silahlarını da ellerinden aldık." dedi.

Yıldırım, Şanlıurfa'nın merkez Karaköprü ilçesindeki Hacı Abdurrahman Özdemir Ortaokulu'nda düzenlenen 2017-2018 eğitim öğretim yılı açılış törenine katıldı.

Her öğrencinin istediği yerde okuma hakkı olduğunu belirten Yıldırım, çalışıp, gayret ederek sınavı kazanan herkesin istediği üniversiteye girebildiğini ifade etti.

Yıldırım, düz lise ve anadolu liselerinin yanı sıra sosyal bilimler, güzel sanatlar ve spor liselerinin de bulunduğunu dile getirerek, "Şimdi sadece matematik, fizik, sosyal bilgiler, tarih okumuyoruz. İstersek Kur'an-ı Kerim'i, mukaddes kitabımızı da okuyoruz, siyer derslerini de Peygamberimizin hayatını da okullarda ders olarak koyduk. Farklı dil ve lehçelerde eğitimin önünü açtık, engelleri kaldırdık. Bölücü örgütlerin istismarı olan, oyuncağı olan bu silahlarını da ellerinden aldık." diye konuştu.

Maarif Vakfının çalışmalarına da değinen Yıldırım, "İnsanlığın ortak değeri, birikimi olarak gördüğümüz örgün ve yaygın eğitim hizmetlerini vermek için ve FETÖ ile 15 Temmuz alçak darbesinin arkasındaki örgütün elindeki okulları almak için Maarif Vakfını kurduk ve yurt dışında şimdi bu vakıf o okulları alıyor. Orada ülkemizin değerlerine uygun eğitimi devam ettiriyor." ifadelerini kulandı.

Öğrencilere seslenen Yıldırım, "Sevgili gençler, gelecek sizin. Gençlerimiz, yavrularımız geleceğimizdir. Bugün, ülkemizin nüfusunun yüzde yüzünü siz oluşturmuyorsunuz ama gelecekte yüzde yüzü sizden olacak ve bu ülkeyi sizlere teslim edeceğiz." diye konuştu.

Yıldırım, "Sizlerden aldığımız bayrağı daha da yücelere çıkartmaya söz veriyor musunuz? Ay yıldızlı bayrağımızı başımızın üzerinde tutmaya söz veriyor musunuz? Bölücülere, ayrımcılara fırsat vermemeye söz veriyor musunuz? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ülküsüyle muasır medeniyetler seviyesine kararlı bir şekilde yürümeye var mısınız sevgili yavrularım?" sorularını yönelttiği öğrencilerden "evet" cevabı alması üzerine "Allah sizden razı olsun." dedi.

- "Bütçenin beşte biri eğitime gidiyor"

Nitelikli öğretmenler yetiştirmek, mesleği daha da güçlendirmek amacıyla öğretmenlere özel önem verdiklerini vurgulayan Yıldırım, öğretmenlerin gelişimi için yeni programların hayata geçirildiğini söyledi.

Yıldırım, eğitimi her türlü icraatın üzerinde tuttuklarını, hükümete geldikleri ilk günden beri eğitime olan kaynağı her zaman artırdıklarını ifade ederek, "Eğitime, 2002 yılında sadece 11 milyar lira bütçe ayırmıştık, bugün tam 122 milyar lira eğitime bütçe ayırıyoruz, on kattan fazla. Bütçenin beşte biri eğitime gidiyor. Helali hoş olsun." ifadelerini kullandı.

270 bin yeni derslik inşa edildiğine, derslik sayısının 565 bine ulaştığına dikkati çeken Yıldırım, öğretmen sayısını 2 katının üzerine çıkarttıklarını, bir milyonun üzerinde öğretmenin görev yaptığını bildirdi. Engellilere öğretmenlik yapma imkanı tanıdıklarını anlatan Yıldırım, 5 binin üzerinde engelli öğretmenin bulunduğunu belirtti.

- "Kız ve erkek çocuklarımızı hiçbir ayrım gözetmeden mutlaka okula gönderin"

Yıldırım, okullaşma oranının arttığına işaret ederek, bu oranın Urfa'da Türkiye ortalamasının altında kaldığını belirtti. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben, buradan Urfalı vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum. Yavrularımızı, kız ve erkek çocuklarımızı hiçbir ayrım gözetmeden mutlaka okula gönderin. Onlar bizim geleceğimiz, onların eğitilmesi, iyi bir şekilde geleceğe hazırlanması bizim en büyük varlığımızdır. Onun için okulu ihmal etmeyelim. Bu yaşta size yapacakları katkı, hiç önemli değil ama iyi şekilde eğitim alır, iyi şekilde yetişirlerse hem Urfa'ya hem ailelerine hem de memlekete çok büyük değer katacaklar. Onun için anne ve babalara, özellikle kız çocuklar başta olmak üzere okula gitmeleri konusunda gayret göstermelerini, bu konuda herhangi bir gevşeklik yapmamalarını özellikle istirham ediyorum."

Yeni eğitim öğretim yılında tüm öğrencilere zihin açıklığı dileyen Yıldırım, "Yurdun her köşesinde teröre karşı her türlü zorluğa karşı yılmadan, heyecanla görev yapan bir milyon 20 bin öğretmenimize üstün başarılar diliyorum. Unutmayın, analar babalardan daha ziyade siz öğretmenler olarak yavrularımızla daha fazla berabersiniz. Onlarla daha çok haşır neşirsiniz. Unutmayalım, ağaç yaşken eğilir. Yeni nesil, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, 'Sizin omuzlarınız üzerinde yükselecektir'. Bu duygu ve düşüncelerle, yeni eğitim öğretim yılımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyor, tüm öğrencilerimizin gözlerinden öpüyorum."

- İlk ders zilini Başbakan Yıldırım çaldı

Hacı Abdurrahman Özdemir Ortaokulu'ndaki törene Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende öğrencilerden Elif Şancı günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Öğrencilerin halk oyunları gösterisinin ardından, öğrenci Mehmet Arda Gökalp "İlköğretim Haftası" şiirini okudu.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından platforma çıkan öğrencilerle, "Ders zili çalıyor, eğitim öğretim başlıyor. Hayırlı uğurlu olsun." diyerek yeni eğitim öğretim yılının ilk ders zilini çaldı ve öğrencilerle okula girdi.

Yıldırım, daha sonra basına kapalı olarak sınıfları gezerek, öğrencilerle bir araya geldi

(Bitti)

Yorumlar