18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali

- Geleneksel el sanatları ve fotoğraf sergisi, kukla ve halk dansları gösterileri ile konserlerin yer aldığı festivalde, sanatçılar Haldun Dormen ve Gülriz Sururi'ye "kültür ve sanatta yaşam boyu başarı" ödülü takdim edilecek

Google Haberlere Abone ol
18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali

İSTANBUL (AA) - 18. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali 28 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

"Sevgi birbirimize, barış hepimize" sloganıyla düzenlenen festival programı 28 Temmuz'da Taksim'deki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başlayacak.

Kültürpark'ta 29 Temmuz'da 3. Uluslararası Büyükçekmece Kukla Festivali, Uluslararası Atölye Bayramı Geleneksel El Sanatları sergisi açılışı gerçekleştirilecek, akşam vakti Büyükçekmece kordonunda kortej yapılacak.

Büyükçekmece AKM İbrahim Çallı Sanat Galerisi'nde 30 Temmuz'da Taş Plak Sergisi, fuaye girişinde 8. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sergisi, Türkan Saylan Fuaye Alanı'nda Uluslararası Çalgı Koleksiyonu Sergisi açılacak.

Kültürpark Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü'nde 31 Temmuz'da festivalin resmi açılışı gerçekleştirilecek. Büyükçekmece Gölü'nde devam edecek açılışta göl, ışık, su şovları ve havai fişek gösterileri yapılacak. Açılış özel gösterisinin ardından Della Miles konser verecek.

Festivalin 1 Ağustos'taki etkinlikleri kapsamında amfi tiyatroda, konuk ülkelerin halk dansları gösteri sunacak, 8. Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri dağıtılacak. Sanatçı Bengü de müzikseverlerle festival etkinlikleri kapsamında bir araya gelecek.

Amfi tiyatroda 2 Ağustos'ta konuk ülkeler halk danslarıyla festivale renk katmaya devam edecek, akşam ise Mor ve Ötesi konser verecek. Konuk ülkelerin 3 Ağustos'ta halk danslarını sunacakları amfi tiyatroda Yerel Basın, Basın Başarı ve Basın Onur Ödül Töreni yapılacak. İpek Açar, Suat Suna ve İskender Paydaş "Kayahan Şarkıları" konserinde sanatçısının sevilen şarkılarını seslendirecek.

Festivalin 4 Ağustos'taki programı kapsamında konuk ülkeler halk dansları gösterilerini sunmaya devam edecek. Ardından Uluslararası Heykel Sempozyumu Plaket Töreni'nin gerçekleştirileceği gecede sanatçı Koray Avcı konser verecek.

Festivalin son gününde ise uluslararası halk dansları gösterisinin ardından Haldun Dormen ve Gülriz Sururi'ye "Kültür ve sanatta yaşam boyu başarı" ödülü takdim edilecek.

Festival Altınköprü Halk Dansları Yarışması Ödül töreni ve havai fişek gösterisiyle sona erecek.

Yorumlar