15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılış töreni

- Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3) - "Ne FETÖ'cü hainler ne PKK'lı katil sürüsü ne DEAŞ'ın katil sürüsü ne de sınırlarımız boyunca bizi kuşatmaya çalışan sözde müttefiklerimiz, bizi hedeflerimize ulaşmaktan alıkoyamayacaktır. Belki daha çok çalışacağız, belki daha çok bedel ödeyeceğiz. Allah'ın izniyle büyük Türkiye'yi, güçlü Türkiye'yi, müreffeh Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz" - "Ne demiştik? Bunların inlerine gireceğiz demiştik. Girdik mi? İnlerine girdik. Sadece bunların değil, FETÖ'cülerin de gireceğiz demiştik, ona da girdik. Ve şimdi kaçıyorlar. Avrupa'ya, Amerika'ya kaçıyorlar, her yere. Daha çok kaçacaklar. Onlar kaçacak biz kovalayacağız" - "Ne terör örgütlerinin eylemleri ne darbe girişimleri ne diplomatik ayak oyunları ne ekonomik tuzaklar bizi, Allah'ın izniyle durduramaz. Türkiye'yi, kalleş bir darbeyle teslim alacaklarını sananlara 15 Temmuz'da nasıl derslerini verdiysek diğer alanlarda da aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz"

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin açılış töreni

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ne FETÖ'cü hainler ne PKK'lı katil sürüsü ne DEAŞ'ın katil sürüsü ne de sınırlarımız boyunca bizi kuşatmaya çalışan sözde müttefiklerimiz, bizi hedeflerimize ulaşmaktan alıkoyamayacaktır. Belki daha çok çalışacağız, belki daha çok bedel ödeyeceğiz. Allah'ın izniyle büyük Türkiye'yi, güçlü Türkiye'yi, müreffeh Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'deki "15 Temmuz Şehitler Abidesi"nin açılış töreninde, halka hitap etti.

Milletle beraber 2023 hedeflerine ulaşarak zafer anıtını dikmekte kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Ne FETÖ'cü hainler ne PKK'lı katil sürüsü ne DEAŞ'ın katil sürüsü ne de sınırlarımız boyunca bizi kuşatmaya çalışan sözde müttefiklerimiz, bizi hedeflerimize ulaşmaktan alıkoyamayacaktır. Belki daha çok çalışacağız, belki daha çok bedel ödeyeceğiz. Allah'ın izniyle büyük Türkiye'yi, güçlü Türkiye'yi, müreffeh Türkiye'yi hep birlikte inşa edeceğiz." ifadesini kullandı.

Başarının formülünün, belli olduğunu anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Tek millet, işte karşımda... Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla, Boşnak'ıyla, Romanı'yla 80 milyon, tek millet. Tek bayrak... Sakın ha, bu adamların paçavraları var, bunlar bizi aldatmasın. Ve bu oyuna gelmeyelim. Bu renk, sıradan bir renk değil. Şehidimizin, gazimizin kanından alıyor rengini. Hilal bağımsızlığımızdan ifadesi. Yıldız, her yıldız bir şehittir. Tek vatan... 780 bin kilometrekare. Burada kimseye operasyon yaptırmayız. İşte görüyorsunuz, son zamanlarda duyuyorsunuz, Tendürek'te, Gabar'da, bütün buralarda şu anda Silahlı Kuvvetlerimiz, jandarmamız, polisimiz, güvenlik güçlerimiz, hepsi terör örgütlerine buraları ne yaptıklarını görüyorsunuz. Ne demiştik? Bunların inlerine gireceğiz demiştik. Girdik mi? İnlerine girdik. Sadece bunların değil, FETÖ'cülerin de gireceğiz demiştik, ona da girdik. Ve şimdi kaçıyorlar. Avrupa'ya, Amerika'ya kaçıyorlar, her yere. Daha çok kaçacaklar. Onlar kaçacak biz kovalayacağız."

İlkelerden dördüncüsünün de "tek devlet" olduğunu bildiren Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka bizim devletimiz yok. Tek devletimizi güçlü hale getireceğiz. Güçlü bir devlet olarak da Allah'ın izniyle dünyadaki o saygın yerimizi daha güçlendireceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ilkelere sıkı sıkıya sarılındığı müddetçe, üstesinden gelinemeyecek hiçbir sorunun olmayacağını belirterek, "Ne terör örgütlerinin eylemleri ne darbe girişimleri ne diplomatik ayak oyunları ne ekonomik tuzaklar bizi, Allah'ın izniyle durduramaz. Türkiye'yi, kalleş bir darbeyle teslim alacaklarını sananlara 15 Temmuz'da nasıl derslerini verdiysek diğer alanlarda da aynı kararlılıkla mücadelemizi sürdüreceğiz. Allah yar ve yardımcımız olsun." değerlendirmesinde bulundu.

- Erdoğan, "Selam Olsun" şiiriyle şehitleri selamladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda 15 Temmuz kahramanlarını da şöyle selamladı:

"Selam olsun tanka karşı dimdik duran kahramanlara, helal olsun bu yiğitleri doğuran eli öpülesi analara. Yazıklar olsun darbeye sevinen kanı bozuklara. Selam olsun Nene Hatun'lara, Şerife Bacı'lara, helal olsun Çanakkale ruhunu yaşatanlara. Yazıklar olsun vatan elden giderken kaçan korkaklara, selam olsun ölüme meydan okuyan tüm canlara, helal olsun darbeye darbe yapan korkusuzlara. Yazıklar olsun özgürlüğümüze kasteden alçaklara, selam olsun kefenim sırtında diyerek yola koyulanlara, helal olsun gövdesini kurşuna siper eden yiğitlere. Yazıklar olsun kendi milletine silah sıkan soysuzlara."

15 Temmuz Şehitler Abidesi'nin bu duyguları hep canlı tutacağını kaydeden Erdoğan, "Bir kez daha 15 Temmuz ve terörle mücadele şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şifalar temenni ediyorum. Özellikle istiklaline ve istikbaline sahip çıkan milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum." dedi.

- Açılış töreninden notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını yaptığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bahçesinde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar için oturma alanı yapıldı.

Vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Külliye'nin bahçesine alındı. Darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin yakınları ile gaziler kendilerine ayrılan bölümde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını dinledi.

Erdoğan'ın konuşması öncesinde Başbakan Binali Yıldırım şehit aileleri ve gaziler ile yakından ilgilendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına başlamadan önce eşi Emine Erdoğan ile beraber alandakileri selamladı.

Vatandaşlar tarafından Erdoğan'ın konuşması ara ara "idam" sloganlarıyla kesildi.

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(Bitti)

Yorumlar