14 Mart Tıp Bayramı

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çalık: - "Kamu sağlık harcamalarını yüzde 722, sağlık hizmetlerinde çalışan personel sayımızı yüzde 207 artırarak, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranını yüzde 85'lerin üzerine çıkarmayı başardık" - "AK Parti olarak gerçekleştirdiğimiz 'sağlıkta dönüşüm programı' sayesinde, sağlıkta reform yaptık. Küresel çapta bir başarıyla dünya sağlık otoriteleri tarafından örnek gösterilen bir ülke haline geldik"

Google Haberlere Abone ol
14 Mart Tıp Bayramı

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, kamu sağlık harcamalarını yüzde 722, sağlık hizmetlerinde çalışan personel sayısını yüzde 207 artırdıklarını belirterek, "Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranını yüzde 85'lerin üzerine çıkarmayı başardık." değerlendirmesinde bulundu.

Çalık, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye'nin tıp eğitimi ve sağlık hizmetleriyle ilgili teknolojik imkanların gelişimini yakından takip ettiğini belirterek, sağlık sektörünün, belirli bir standardı yakaladığını ve muasır medeniyetlere ulaşma yolunda gelişimine hız kazandırdığını ifade etti.

Üniversite hayatının ilk günlerinden itibaren zorlu bir eğitim süreciyle başlayan hekimliğin daima yenilik ve gelişim gösterdiğine dikkati çeken Çalık, bilimi bilim yapan araştırmalar ve yeni buluşların, hekimliği bilimsel metotların odak noktasına çıkardığını vurguladı.

Çalık, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının mesleklerini ifa ederken meşakkatli durumlarla karşı karşıya kaldığını, her türlü zorluğa rağmen bu kutsal görevi büyük bir fedakarlıkla yerine getirerek, insanları sağlığına kavuşturmaya devam ettiklerini kaydetti.

Çalık, mesajında "Önce insan diyerek, cana can katma vazifesinin verildiği hekimlik, karşılıksız bir aşk ve sevgi ile ifa edilebilir." değerlendirmesini yaptı.

Bir ülkede sağlık standartlarının niteliği ile etkin ve kaliteli bir sağlık sisteminin müreffeh bir toplumun en önemli şartı ve ülkelerin gelişmişliğinin en temel göstergelerinden biri olduğuna işaret eden Çalık, AK Parti hükümetleri olarak yeni Türkiye'nin inşasında sağlığın öncelik verdikleri alanların başında geldiğini bildirdi.

Çalık, şu görüşlerini aktardı:

"Kalitesiz hastaneler, hastaların hastanelerde rehin kaldığı görüntüler, ulaşılamayan ilaçlar eski Türkiye'nin unutulmaz görüntülerindendi. AK Parti olarak gerçekleştirdiğimiz 'sağlıkta dönüşüm programı' sayesinde, sağlıkta reform yaptık. Küresel çapta bir başarı ile dünya sağlık otoriteleri tarafından örnek gösterilen bir ülke haline geldik. Kurulan şehir hastaneleri, Genel Sağlık Sigortası uygulaması ile nitelikli sağlık hizmetlerinin lüks değil herkes için erişilebilir olduğunu dünyaya gösterdik. Kamu sağlık harcamalarını yüzde 722, sağlık hizmetlerinde çalışan personel sayımızı yüzde 207 artırarak, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranını yüzde 85'lerin üzerine çıkarmayı başardık. "

"Sağlık çalışanlarımızın bizlere her zaman yaptığı bir uyarı var. Sağlığınızı kaybetmeden kıymetini bilin denilir." ifadesini kullanan Çalık, açıklamasında şunları kaydetti:

"16 Nisan'da sandıklara gidip, 'Evet' demek, ülkemiz sağlığını kaybetmeden kıymet bilmek, sahip çıkmak anlamına gelmektedir. Bizler ülkemizin sağlığını kaybetmeden çok daha sağlıklı günlere erişmesini istemekteyiz. İnsan hayatını her şeyin üstünde tutarak dünyanın en zor ve en onurlu görevlerinden birini icra eden doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın bayramını bir eczacı olarak en kalbi duygularımla kutluyorum."

Yorumlar