12 yaşındaki çocuk hiçbir hastalığı olmamasına rağmen 2 saat içinde virüs nedeniyle öldü

Avrupa koronavirüs ile mücadelede çaresizlik içinde çırpınırken bugün ortaya çıkan bir detay herkesi şoke etti. 12 yaşındaki bir çocuk, hiçbir kronik hastalığı olmamasına rağmen koronavirüs nedeniyle iki saat içinde hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
12 yaşındaki çocuk 2 saat içinde öldü

Normal şartlarda 65 yaş üzeri insanlar ile kronik hastalığı olan genç insanlar üzerinde etkili olduğu belirtilen koronavirüs, herkesi şoke eden bir gelişmeye neden oldu. Avrupa'da 12 yaşındaki bir çocuk, hiçbir hastalığı olmamasına rağmen 2 saat içinde virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Belçika'da gerçekleşen olayın nedeni araştırılırken, gelişme bilim dünyasında da hayretle karşılandı. Şimdi herkes olayın neden gerçekleştiği sorusunun cevabını merakla bekliyor. 

Koronavirüs salgınında 12 yaşında hayatını kaybeden Belçikalı Rachel, Avrupa kıtasında salgında can veren en genç isim oldu. Rachel'ın hiçbir kronik rahatsızlığı olmamasına rağmen hayatını kaybetmesi ise gizemini koruyor. Rachel'ın rahatsızlandıktan sonra 2 saat içinde yaşamını yitirmesi, virüsün ciddiyetini gözler önüne serdi.

Belçika'nın Ghent kentinde yaşayan 12 yaşındaki Rachel adlı kız çocuğu, dünya genelinde koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren en genç kurban oldu.

Sağlıklı bir çocuk olduğu belirtilen ve kalıcı rahatsızlığı bulunmayan Rachel'in, sadece 2 saat içinde fenalaşarak, hayatını kaybettiği belirtildi.

Belçika makamları, ambulans servisinin kız çocuğuna müdahale etmediği yönündeki iddiaları araştırıyor.

Ghent'te 30 yıldır yaşayan Gana kökenli bir ailenin çocuğu olan 12 yaşındaki Rachel, 3 gün önce rahatsızlanınca, annesi tarafından aile hekimine götürüldü.

Aile hekimi, muayene sonrası korkulacak bir durum olmadığını belirterek, kız çocuğunu eve gönderdi.

Ailesi tarafından bakılan Rachel, kısa sürede kendine geldi. Yeme, içmesi düzeldi.

Kardeşleri ile birlikte televizyon izleyip, oyun oynadı. Ancak Pazartesi günü Rachel, aniden rahatsızlandı.

Rachel'in ateşinin hızla yükselmesi üzerine paniğe kapılan ailesi, otomobilleri olmadığı için, ambulans çağırmak için acil servis numarasını aradı.

Niuewsblad gazetesine göre, çağrı merkezindeki görevli, panikle bağrışan insanlarla anlaşamadı.

Çağrı merkezinden istedikleri yardımı alamayan aile, komşularının aracıyla Rachel'i hastaneye ulaştırdı. Ancak durumu daha da kötüleşen kız çocuğu kurtarılamadı ve rahatsızlığın başlamasından yaklaşık 2 saat sonra yaşamını yitirdi.

Birçok Avrupa ülkesinde olduğu gibi Belçika'da da, Acil durum merkezinin, sabit ya da mobil telefonlardan yapılan çağrılarda, arayan numaranın yerini saptayarak ambulans ya da polis ekibi göndermesi gerekiyor.

İçişleri Bakanlığı, Rachel'in bulunduğu konumun tespit edilip neden ambulans gönderilmediğine ilişkin soruşturma başlattı.

Çin'de ortaya çıkan virüs şu ana kadar hep yaşlı nüfus üzerinde etkili oluyor, bazen de lösemi, kalp yetmezliği gibi kronik hastalığı bulunan çocukların ölümüne neden oluyordu. Bu olay, Covid-19 hakkında yeniden düşünülmesi ve araştırmalar yapılması gerektiğini ortaya koydu. 

Yorumlar