118 kişilik mevsimlik işçi kadrosuna 8 bin 78 kişi başvurdu

Adana Orman Bölge Müdürlüğü yangınlarda çalıştırmak üzere alacağı 118 mevsimlik işçi için 8 bin 78 kişi başvurdu. İşçiler için Menderes Spor Salonu’nda noter huzurunda kura çekildi. Kuradan çıkan işçiler daha sonra mülakata...

Google Haberlere Abone ol
118 kişilik mevsimlik işçi kadrosuna 8 bin 78 kişi başvurdu

Adana Orman Bölge Müdürlüğü yangınlarda çalıştırmak üzere alacağı 118 mevsimlik işçi için 8 bin 78 kişi başvurdu. İşçiler için Menderes Spor Salonu’nda noter huzurunda kura çekildi. Kuradan çıkan işçiler daha sonra mülakata tabi tutulacak. Salonun önünde asılan listelerde ismini bulmaya çalışan işçilerin oluşturduğu yoğunluk Türkiye’de işsizlikte ön sıralarda olan Adana’daki sorunun büyüklüğünü de ortaya çıkardı. Kurada isminin çıkmasını endişeli bakışlarla izleyen işçilerin heyecanlı oldukları görüldü.

Adana Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Türk, 118 işinin yangınla mücadele hizmetlerinde değerlendirilmek üzere her yıl 5 ay 29 günlük süreyle çalıştırılacağını söyledi. Türk, “Bu arkadaşlarımız Orman İşletme Müdürlükleri’nde istihdam edilecekler. Mevsimlik işçi olabilmek için şu ana kadar İş-Kur’a 8 bin 78 başvurdu. İşçilere günlük 54 TL (aylık bin 620 TL) verilecek. Yoğun bir ilgi var. 8 bin 78 kişi arasında 354 asil, 354’de yedek aday belirleyeceğiz. Daha sonra 354 asil işçi, Bölge Müdürlüğü’nce yeri ve tarihi belirlenerek, mülakata alınacak. Bunların arasında da 118 arkadaşımızı istihdam edeceğiz.” diye konuştu. Torunu ile salona gelen 63 yaşındaki Senem Kuru, oğlu, gelini ve kızının mevsimlik işçilik için başvurduğunu ifade etti. Kuru, “Çok heyecanlıyız. İnşallah evlatlarım kuradan çıkar.” dedi. Merakla çıkacak sonucu bekleyen işçi adaylarından bazıları ise, “Bu kadar insan işsiz olduğu için buraya toplanmış. 118 kişi alınacak, bu neyi çözecek. İçimiz karardı, şoka uğradık. Konuşacak ne var ki…” şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar