'Erdoğan'ı tehdit edenler Türkiye'yi tehdit ediyor'

Başbakan Binali Yıldırım: "Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit eden ülkeler aslında Türkiye'yi tehdit ediyor. Bunu biliyoruz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
'Erdoğan'ı tehdit edenler Türkiye'yi tehdit ediyor'

Başbakan Binali Yıldırım, "Hepimiz biliyoruz ki Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit eden ülkeler aslında Türkiye'yi tehdit ediyor. Bunu biliyoruz." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylamaması sürecinde partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmaya, ülke topraklarını vatan yapan, Allahuekber Dağı'na yürüyen Sarıkamış şehitlerini ve diğer şehitleri selamlayarak başladı.

Kars'ın kışının başka, yazının, baharının başka bir güzel olduğunu ifade eden Yıldırım, meydandaki coşkunun 16 Nisan'ı, büyük Türkiye'yi müjdelediğini söyledi.

Yıldırım, Türkiye'nin yollarını, ulaşımını, havayolunu, denizciliğini, demiryollarını Kars'ın evladı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a emanet ettiklerini, uzun yıllar yaptığı bu görevi Arslan'ın da en güzel şekilde yerine getirdiğini belirtti.

"Kars, bayrağın, bağımsızlığın yanında yer aldı"

Kars'ın her zaman ülkeye, millete, devlete ve bayrağa sahip çıktığını anlatan Yıldırım, "Siz 15 Temmuz'un nöbetçisi, 16 Nisan'ın müjdecisi, evetçisisiniz. Birliğimize, kardeşliğimize hep sahip çıktınız. 6-7 Ekim'de terör örgütünün kışkırtmalarına, çukur siyasetine prim vermedi Kars. 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı demokrasinin, bayrağın, bağımsızlığın yanında yer aldı Kars. Sizleri gönülden kutluyorum. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören 2007 referandumunda Kars bir destan yazdı. Yüzde 73 'evet' dedi. Şimdi cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için bu rekoru kırmaya hazır mı Kars? Yüzde 80'in üzerinde evet oyu vermeye var mısınız?" diye konuştu.

Yıldırım, halk oylamasına 16 gün kaldığını, 16 gün sonra Türkiye'nin yeni bir sisteme geçeceğini dile getirdi.

"Darbe anayasası bu oylama ile çöpe gidecek"

Bu meselenin şahıslar meselesi olmadığının altını çizen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu mesele Tayyip Erdoğan meselesi, Binali Yıldırım meselesi değil. Bu sistem Erdoğan için değil her doğan için lazım. Mesele memleket meselesidir, Türkiye meselesidir, mesele istiklal, istikbal meselesidir. Hepimiz biliyoruz ki Recep Tayyip Erdoğan'ı tehdit eden ülkeler aslında Türkiye'yi tehdit ediyor. Bunu biliyoruz. Avrupa'nın tavırlarını, FETÖ'cülerin tavırlarını, terör örgütü PKK'nın 'hayır' kampanyalarını görüyorsunuz. 16 Nisan'da ülkemiz için, Recep Tayyip Erdoğan için omuz omuza var mıyız? Terör örgütleri eliyle Türkiye'yi tehdit edenler hayır cephesinde kol kola girdiler. Türkiye'ye tuzak kuranların oyunlarını bozacak mıyız? Güçlü Türkiye, itibarlı Türkiye, istikrarlı Türkiye için evet. Halk oylamasının önemli ortada. Darbe anayasası bu oylama ile çöpe gidecek, sivil anayasa, milletin anayasası gelecek, işte budur bu oylama. Vesayet bitecek, halkın iradesi hakim olacak. Şimdi söz de sizin karar da sizin."

Yıldırım, Kars'ın kararının Türkiye'nin kararı olduğunu söyledi. Yıldırım, Kars'ın da Türkiye'nin de kararının baş göz üstüne olduğunu vurguladı.

Yorumlar