'Bu millet tek adamlığı milli şef döneminde gördü'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: ''Tek adamlığı milli şef döneminde gördü bu millet. Millet, asla ondan sonra bir daha affetmedi ve bir daha iktidara getirmedi'' dedi.

Google Haberlere Abone ol
'Bu millet tek adamlığı milli şef döneminde gördü'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ''Tek adamlığı 'Milli şef' döneminde gördü bu millet. Millet, asla ondan sonra bir daha affetmedi ve bir daha iktidara getirmedi'' dedi.

Bakan Tüfenkci, AK Parti Malatya İl Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı'nda düzenlenen Siyaset Akademisi Sertifika Dağıtım Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini söyledi.

Ülkenin 16 Nisan'da halk oylamasına gideceğini, anayasa değişikliğinde artık kararın millette olduğunu vurgulayan Bakan Tüfenkci, kararın "evet" olacağına inandıklarını dile getirdi.

Halk oylamasında evet sonucunu Türkiye'nin birliği, milletin dirliği için istediklerini aktaran Tüfenkci, ''Bu mesele birilerinin dediği gibi Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil, memleket, millet meselesidir'' diye konuştu.

Güçlü bir Türkiye'ye, yönetime ihtiyaç olduğunun altını çizen Tüfenkci, bu nedenle yeni anayasayı getirdiklerini söyledi.

Yeni anayasayla yargının bağımsızlığının yanına tarafsızlığının da ekleneceğini belirten Bakan Tüfenkci, şöyle devam etti:

''Biz e-muhtıralarla, Gezi Parkı, 17-25 Aralık darbe girişimiyle uğraştık. En son da 15 Temmuz darbe girişimiyle uğraştık. Allah'a hamdolsun her seferinde de millete gittik, millet önümüzü açtı. Bu yeni anayasayla biz milleti tek güç olarak kabul ettik. Bundan kim rahatsız olabilir? Millete dayanmayanlar rahatsız olabilir.''

''Hiçbir tek adam kendisini 2 dönemle sınırlandırmaz''

Hayır diyenlerin kararlarını millete izah etmeleri gerektiğini kaydeden Tüfenkci, "tek adam" olacak söyleminin gerçek dışı olduğunu ifade etti.

Bakan Tüfenkci, ''Tek adamlığı milli şef döneminde gördü bu millet. Millet, asla ondan sonra bir daha affetmedi ve bir daha iktidara getirmedi. Milletin önüne getirdiğimiz anayasada biz iki dönemle sınırladık. Hiçbir tek adam kendisini iki dönemle sınırlandırmaz. Burada mesele Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil. 2019'a kadar kim öle kim kala ama biz diyoruz ki sistem sağlam olsun.'' dedi.

Konuşmanın ardından Bakan Tüfenkci ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, siyaset akademisinde dereceye girenlere sertifikalarını verdi.

Yorumlar