'Bahçeli'den sonra Gökçek'in yaptığı ilk hareket

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Melih Gökçek ile ilgili açıklamasından Gökçek ilk iş olarak, torunlarıyla çekildiği fotoğrafı Twitter hesabından paylaşmak oldu. Gökçek'in bu fotoğrafla siyasete nokta koymak anlamına gelen, "torun sevmek" imasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
'Bahçeli'den sonra  Gökçek'in yaptığı ilk hareket

MHP'nin yerel seçimlerde Ankara'dan büyükşehir belediyesi başkanlığına aday göstereceği iddiaları gündeme geldiğinden bu yana hiçbir şekilde konuyla ilgili açıklama yapmayan Melih Gökçek, Bahçeli'nin açıklamasından sonra ilginç bir harekette bulundu. Gökçek, günlerdir sessizliğini koruduğu konu hakkında bugün de bir açıklama yapmadı ancak siyaset literatüründe siyaseti bırakmak anlamına gelen, "torun sevmek" ifadesini ima eden bir harekette bulundu. Gökçek, torunlarıyla çekildiği fotoğrafları Twitter hesabından paylaştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da Anıtkabir'deki 29 Ekim etkinliklerine katılımından sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Bahçeli'ye sorulan sorulardan biri de doğal olarak Melih Gökçek'in adaylığıyla ilgiliydi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, konuyla ilgili soru üzerine, "Bizim bir teklifimiz olmadı. Ancak kapımız herkese açık" dedi. Bahçeli'nin bu açıklamasından sonra gözler Melih Gökçek'e çevrildi. 

MHP'den adaylığıyla ilgili iddialar dillendirildiğinden bu yana hiçbir açıklama yapmayarak sessizliğe bürünen Melih Gökçek, bu açıklamadan saniyeler sonra ilginç bir harekette bulundu. Gökçek, siyasi literatürde "siyaseti bırakmak" anlamına gelen "torun sevmek" deyimine gönderme yaparcasına bir resim paylaştı. Resimde iki torunu ve eşi bulunuyordu. Gökçek resmin üzerine de şu notu düştü: 

GÖKÇEK'TEN AÇIKLAMA

Gökçek daha sonra yaptığı açıklamada, ise 'Sayın Bahçeli beni sözleriyle inanılmaz şekilde onore etmiştir. Sözleri bana şeref vermiştir, teşekkür ediyorum. Sayın Bahçeli Türkiye'nin başı sıkıştığı her anda ülkenin düze çıkışında anahtar rolü oynamış bir vatanseverdir' dedi.

DEVLET BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Melih Gökçek'in yerel seçimlerde partisinin Ankara adayı olarak gösterileceği iddialarına ilişkin, "Sayın Gökçek'e herhangi bir önerimiz olmamıştır. MHP’den gönül rızasıyla "Ben belediye başkanı adayı olmak istiyorum" diyorsa MHP'ye şeref kazandırır" demişti.
İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

Sayın Gökçek'e herhangi bir önerimiz olmamıştır. 15 Temmuz gecesini herkes çok iyi hatırlamalı. Bir çok kişinin evlerinde olmadığı saatlerde Melih Gökçek bey yürüyen tankların Ankara’ya yayılmasını önlemek amacıyla belediyelerin tüm araçlarını seferber etmiş, tankların geçişini engellemiş, halkı aydınlatma konusunda da Kızılay’da bir haftayı aşkın süre mitingler yapmıştır. Böyle bir kişi belediye başkanı olma görevinin ötesinde Türkiye’nin bir darbeyle karşı karşıya kalmaması için olağanüstü gayret göstermiştir. Demokrasiden yana tavrını ortaya koymuştur.

MHP’den gönül rızasıyla "Ben belediye başkanı adayı olmak istiyorum" diyorsa MHP'ye şeref kazandırır.

Yorumlar