'Ajanları dünyayı hackledi' dedikleri Putin, Windows kullanıyor

ABD Başkanı Trump'ın kazandığı seçimlerin Rus ajanları tarafından hacklendiği iddia edilmiş ve konu ile ilgili soruşturma açılmıştı. Ancak, Putin'in odasında çekilen bir görüntüde ise Putin'in güncellemesi durdurulan Windows XP kullandığı görülüyor.

Google Haberlere Abone ol
'Ajanları dünyayı hackledi' dedikleri Putin, Windows kullanıyor

ABD seçimleri ve uluslararası hassas dosyaların Rus ajanları tarafından hacklendiği iddiaları uzun süre dünya gündemini meşgul etmişti. Hatta Rus ajanları, ABD seçimlerini 'hacklemek'le suçlanırken iki ülkeler arasında krize neden olmuştu. Ancak, dünyayı hacklediği iddia edilen Rus ajanlarının siber güvenliğin önemini Devlet Başkanı Vladimir Putin'e anlatmamış gibi duruyor. Vladimir Putin'in odasında çekilen ve ajanslar tarafından servis edilen fotoğraflar Putin'in hâlâ Microsoft Windows XP işletim sistemini kullandığını ortaya koydu.

Haber ajanslar tarafından paylaşılan ve Putin'in odasında çekilen görüntülerde şaşkınlığa düşüren bir ayrıntı ortaya çıktı. Görüntülerde Putin'in Kremlin'deki ofisindeki ve devlet başkanlığı konutundaki bilgisayarlarında Windows tarafından artık güncellemesi yapılmayan Windows XP'yi kullandığı görülüyor. İki bilgisayarın da masaüstü görüntülerinde Kremlin'in resmi var.

2014'ün Nisan ayından itibaren Windows XP ve Office 2003 için güvenlik güncellemesi yayınlamayı bırakan Microsoft, hâlâ bu işletim sistemini kullanan bilgisayarların güvenlik risklerine ve virüslere açık hale geldiğini açıklamıştı.

Open Media'nın aktardığına göre Putin'in işletim sistemini yenilemesine devlet protokolü engel oluyor. Windows XP, Rusya Savunma Bakanlığı'nın devlet bilgisayarlarında kullanımına izin verdiği son işletim sistemiydi. Microsoft'un en son işletim sistemi Windows 10'un sadece devlet sırrı içermeyen bilgisayarlarda kullanımına izin veriliyor.

Yorumlar